Avatar 2, 3 en 4 worden in Nieuw-Zeeland gedraaid

Er is lang over gesproken maar de 3 vervolgfilms op Avatar (2009) za l er dan toch komen, zijn in aantocht. De Canadese regisseur James Cameron is van plan zijn productie-unit, Lightstorm Entertainment, over te vliegen naar Nieuw-Zeeland, de plaats waar Peter Jackson zijn derde Hobbit film aan het afwerken is. Dus binnenkort zal Middle-Earth moeten plaats ruimen voor de blauwe mannetjes van Pandora.

Avatar 2 (2016) zou pas binnen 3 jaar in de bioscoop moeten draaien, en gezien de laatste film van Cameron dateert uit 2009 zal deze film meteen een brugje maken van 7 jaar van lanterfanten met duikbootjes en nutteloze 3D experimenten. Maar nu, de man is nog steeds recordhouder van de grootste (Avatar 2,78 miljard dollar) en tweede grootste (Titanic 2,19 miljard dollar) wereldwijde box-office recette ooit en hij is bezitter van de Oscar voor Beste Regie voor Titanic, dus veel moet hij niet meer bewijzen. Avatar 2-3-4 lijkt mij ook niet meteen vehikels te zijn die de wereld van de cinema op zijn kop gaan zetten, laat staan ons emotioneel beroeren. Het zijn voornamelijk films die het imperium van Cameron nog iets meer moeten uitbouwen.


avatar,james cameron,avatar 2,avatar 3,avatar 4,titanic,weta digital,peter jackson,digital domain,Nymphomaniac,The Fifth Estate,the hobbit,tax shelter
© Twentieth Century Fox Home Entertainment

In ieder geval zal hij zijn samenwerking met Weta Digital (wetafx.co.nz) kunnen hervatten, een cgi-huis van Peter Jackson. Toen Cameron zag dat zijn cgi-productiehuis Digital Domain niet het niveau had om de productie van Avatar tot een goed einde te brengen, verkocht hij het boeltje aan Michael Bay en kwam in contact met Weta, zowat het beste cgi huis geworden die we kennen. Niet alleen de Peter Jackson films, maar ook Man of Steel, Th Wolverine, Prometheus en Iron Man 3 behoren tot hun verwezenlijkingen. De drie Avatar films zouden dus in goede handen kunnen zijn. Zelfs de Nieuw-Zelandse overheid draagt zijn steentje bij met een Tax-Shelter-achtige tegemoetkoming van 25%, 10 punten meer dan het huidige programma toeliet. In ruil moet 90% van de life-action crew wel bestaan uit Nieuw-Zeelanders, moest er op z’n minst één officiële red carpet première zijn in het land en moest er een featurette over de productie in Nieuw-Zeeland zijn op de DVD en Blu-ray, iets wat voor Fox en Lightstorm geen probleem kon zijn.

En het mag duidelijk zijn dat Nieuw-Zeeland hiermee een duidelijke boodschap de wereld instuurt aan alle grote filmproducties die op zoek zijn naar een financieel aantrekkelijke filmlocatie. België heeft een gelijkaardig Tax Shelter systeem, en hiermee hebben ze al heel wat filmproducties aangetrokken, zoals Nymphomaniac (2013) en The Fifth Estate (2013).

2 Comments

  1. Quantum

    Normaal ben ik niet voor sequels, maar als er iemand is die sequels tot een goed einde kan brengen, dan is het wel James Cameron, kijk naar Aliens en Terminator 2).

    Reply
  2. julie

    Was het verhaal al niet afgewerkt in de eerste film? Is er al een idee naar waar dit naar toe moet?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *