Road House remake in de maak

Ik denk niet dat iemand stond te wachten op de sequel van de geslaagde Patrick Swayze film Road House (1989) van Rowdy Herrington. En dit voor de simpele reden dat Swayze niet van de partij was in Road House 2: Last Call (2006). De acteur was dan ook ernstig verzwakt en stierf een jaar nadat bekend werd dat hij kanker had op 14 september 2009 en dat toen hij nog maar 57-jaar jong was. Vier jaar later lijkt het er op dat de Road House franchise nieuw leven wordt ingeblazen.

road house 1989 poster

Korte inhoud: Dalton is een cooler in de bar Double Deuce, waar hij de uitsmijters leiding geeft. Zijn baantje wordt echter steeds ruiger. Zijn pogingen om de zaken weer recht te zetten zorgen er voor dat hij in conflict komt met Brad Wesley, de rijke ‘bully’ van de stad. Dalton’s mentor, Wade Garrett komt ook opdraven om Dalton te helpen. Hij is een wat oudere uitsmijter en degene die Dalton de fijne kneepjes van het vak geleerd heeft. Al bij zijn aankomst raakt hij in een bargevecht verzeild, maar hij toont direct zijn ‘skills’ door een handje te helpen bij het redden van dranklevering. Maar het conflict ontaard in moord en dan slaan alle stoppen door bij Dalton.

De film kreeg bakken kritiek over zich heen voor zijn al te goedkope karakter-ontwikkeling, en dan in het bijzonder de relatie tussen Swayze en de blondine gespeeld door Kelly Lynch, maar ook door zijn nogal platte moraal waarmee een vendetta-actie als een heldhaftigheid werd afgeschilderd.

Allemaal wat vlakke kritiek als je weet dat je hier te maken hebt met een doordeweekse actieprent van producent Joel Silver, met leuke actie-scènes en mooie madammen. De film deed het matig aan de box-office, maar werd een mega-succes tijdens zijn video-release. Het is wat mij betreft één van de leukste B-films die er zijn en verdient zonder enige twijfel zijn cult-status, ondanks de 5 Razzie nominaties.

En het is niemand minder dan regisseur Rob Cohen (The Fast and the Furious, xXx) die een remake wil maken. Niet meteen een cineast die vernieuwing inboezemt maar wel iemand die toch ervaring heeft met dergelijke vehikels. Het scenario zal geschreven worden door Michael Stokes, een waardeloos scenarist die tijdens zijn 18-jarige loopbaan nog geen enkel script heeft geschreven die nog maar de moeite was om verfilmd te worden. Hoe ze bij die kerel zijn terecht gekomen is mij een groot vraagteken. Hij was waarschijnlijk goedkoop…? En als dit dan ook de ambitie is van deze remake, dan denk ik dat we hier niet al teveel van moeten verwachten. Benieuwd of ze hiervoor Jason Statham zullen typecasten, een acteur die zijn neus niet optrekt voor B-films.


*** Road House trailer (1989) ***

***Related Posts***
14/11/2005: Patrick Swayze heeft kanker
14/11/2005: Road House sequel zonder Swayze
19/07/2005: Road House 2 in de maak

1 Comment

  1. Margot

    Liam Hemsworth zou misschien ook nog wel een goeie casting zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *