Eerste seizoen van Arrow op Blu-ray

Er is een nieuwe DC Comics serie op tv, deze keer gebaseerd op de stripheld Green Arrow. Een karakter die al een tijdje stond te wachten op een adaptatie. En nu ligt het volledige seizoen van “Arrow” (2012-) vanaf morgen (13 november 2013) in de winkelrekken. Ik had er zelf veel meer van verwacht, maar desondanks heb ik me niet verveeld en onedrtussen loopt het tweede seizoen op de buis in de States.

arrow blu-ray

Korte inhoud: De vader van de miljardair Oliver (Stephen Amell) Queen komt om tijdens een schipbreuk en is de zoon vermist en wordt zelfs dood gewaand. Vijf jaar na het drama wordt hij teruggevonden op een verlaten eiland in de Stille Oceaan. In zijn geliefde Starling City wordt hij na al die jaren met open armen verwelkomd door zijn toegewijde moeder Moira (Susanna Thompson) en haar nieuwe man Walter Steele (Colin Salmon), zijn geliefde zusje Thea (Willa Holland) en zijn beste vriend Tommy (Colin Donnell). Al snel blijkt dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de vergissingen uit zijn jeugdjaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance (Katie Cassidy).

In het geheim geeft hij zijn persona van Arrow gestalte wiens favoriete wapen de pijl en boog is. Hij wordt een vigilante die het onrecht zal bestrijden tegenover zijn familie alsook tegen de uitwassen van de samenleving. Hij wil zijn Starling City weer in haar oude glorie herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, en wordt hij nog steeds bijgestaan door zijn trouwe chauffeur en lijfwacht, John Diggle (David Ramsey), terwijl hij ’s nachts in zijn geheime identiteit aanneemt. Laurels vader, rechercheur Quentin Lance (Paul Blackthorne), is vastbesloten om de onbekende vigilante te arresteren. Ondertussen wordt duidelijk dat Olivers moeder, die inmiddels hertrouwd is met een zakenpartner van zijn vader, meer weet van de dodelijke schipbreuk en meedogenlozer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

De serie werd uitgewerkt door Greg Berlanti, Marc Guggenheim en Andrew Kreisberg. Berlanti en Guggenheim hadden ook al gewerkt op de Green Lantern (2011), en het was er een beetje aan te zien gezien er wel wat raakvlakken zijn.


arrow,dc comics,stephen amell,susanna thompson,colin salmon,willa holland,colin donnell,katie cassidy,david ramsey,paul blackthorne,greg berlanti,andrew kreisberg,marc guggenheim,green lanternarrow,dc comics,stephen amell,susanna thompson,colin salmon,willa holland,colin donnell,katie cassidy,david ramsey,paul blackthorne,greg berlanti,andrew kreisberg,marc guggenheim,green lantern
© Warner Home Video

De serie is niet slecht geschreven, ook al heb ik zelf de oorspronkelijk comic nooit gelezen, en de productie ligt wel iets boven standaard niveau. Net zoals alle comics tegenwoordig, heb je een soort Dark Knight smaakje. Toch is het meteen duidelijk dat deze serie op de eerste plaats de jeugd wil bereiken. Realisme staat ook niet bovenaan hun lijstje en krijgen we vechtscènes met een wel heel onlogische afloop, zo wint een vrouw gemakkelijk een gevecht tegen een kolos en vallen mannen meteen flauw na één klop op het gezicht. Dus ook al hebben ze gekozen voor een gitzwart realisme in hun fotografie, zijn de mise-en-scenes behoorlijk The A-Team achtig. Vreemd genoeg zijn alle slachtoffers mannelijk, waarschijnlijk omdat ze hiermee het stereotype willen doorbreken dat vrouwen zwak zouden zijn.


*** Arrow trailer ***

2 Comments

  1. Claes

    Eerste 3 afleveringen gezien en achteraf niet meer gevolgd. Is inderdaad niet meteen voor een volwassen publiek. Mijn nichtje vond de serie wel top, maar is dan ook maar 14 jaar.

    Reply
  2. Frederic Noppe

    Ik vind dat toch wel leuk om te volgen, maar ja ik vind alles ven DC Comics wel goed gemaakt. Ik vind het wel jammer dat Justin Hartley deze rol niet kreeg omdat hij tot 2011 in heel wat afleveringen van Smallville de rol van Oliver Queen speelde.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *