Tweede RoboCop trailer met Abbie Cornish

Zowat een jaar geleden heeft Matthias Schoenaerts de RoboCop rol geweigerd en toen al kon ik zijn eerste reactie begrijpen, maar ik zei er meteen bij dat dit waarschijnlijk een slechte keuze was. In Hollywood komt zo’n opportuniteit niet elke dag op een dienstblad voorgeschoteld. Met de eerste beelden van RoboCop (2014) van José Padilha hadden we de indruk dat het de verkeerde kant zou opgaan en Joris vond de eerste trailer maar niks. Maar ondertussen is er een tweede trailer uit en het begint er steeds beter uit te zien.

robocop,Joel Kinnaman,josé padilha,Michael Keaton,Gary Oldman,Jackie Earle Haley,Michael K Williams,Samuel L Jackson,Abbie Cornish,Jay Baruchel

Korte inhoud: Het jaar is 2028. Multinational OmniCorp is markleider wat betreft robot technologie. Hun drones worden ingezet voor grootschalige overzeese oorlogvoering en het maakt OmniCorp een militair monopolist. Ze gaan echter een stap verder en introduceren hun technologie aan het thuisfront door middel van een vleesgeworden opportuniteit: politieagent Alex Murphy (Joel Kinnaman). De trouwe huisvader, en rechtvaardige flik haalt alles uit de kast om het verziekte Detroit op te kuisen, maar geraakt levensgevaarlijk gewond na een auto ontploffing. Omnicorp ziet zijn kans om de halfdode Murphy om te bouwen tot een half-mens, half-robot flik. De oorlogsmagnaat streeft voor een RoboCop in elke Amerikaanse grootstad en nog meer winsten voor hun aandeelhouders… Ze zien echter één groot obstakel over het hoofd: Wat als Alex Murphy nog steeds meer mens is dan machine, en hij enkel gerechtigheid voor ogen heeft voor het algemeen belang van de mensheid…

Ik zit uiteindelijk nog met gemengde gevoelens, maar met deze laatste trailer denk ik wel dat ze de goeie richting zijn uitgegaan, zeker met de casting van 80/90ties acteurs als Michael Keaton en Gary Oldman. Dit legt meteen iets meer gewicht in de schaal. Maar ook de casting van Jackie Earle Haley, Michael Kenneth Williams, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jay Baruchel en hoofdacteur Joel Kinnaman lijkt zeer goed te werken als geheel.

De grootste kritiek zal komen van het feit dat Robocop regelmatig zijn gezicht ontbloot en we bijgevolg meer de indruk hebben van een man in een kostuum, in plaats van een robot met menselijke delen. Je moet de film zien om hierover te kunnen oordelen, maar het rechtstreekse gevolg is dat we misschien iets meer persoonlijkheid zullen krijgen. Ik heb zelf een hekel aan maskers (cf. belachelijke Green Goblin masker in Spider-Man) dus ben ik er in principe niet tegen. En als ik het mij goed herinner had Robocop ook al geregeld zijn helm af in Robocop (1987), zeker naar het einde van de film toe. Bij Iron Man hebben ze er iets op gevonden. Je hebt namelijk een close-up van het gezicht van Downey Jr. terwijl hij zijn helm draagt. Wat uiteraard geniaal is, maar wat je in deze film niet kan gaan jatten. Anderzijds, de shots van Iron man waarbij hij zijn helm open heeft staan trekken wel op de ballen.

Dat alles tegenwoordig in zwart moet zijn en op Batman trekken is mijn enige kritiek op de eerste beelden die ik heb gezien. Ik snap niet waarom ze niet gewoon die zilveren look hebben heruitgevonden, in plaats van een G.I. Joe kostuum aan te trekken. In februari van 2014 zou de film in de bioscoop moeten draaien. Ik heb het gevoel dat deze film potten zal breken aan de box-office, los van de bakken kritiek die het van de die hard Robocop fans over zich heen zal krijgen.


*** RoboCop (2014) trailer #2 ***

***Related Posts***
27/04/2014: RoboCop (2014) review
24/02/2014: De RoboCop remake krijgt dan toch een Belgische release!
10/09/2013: De eerste RoboCop 2014 trailer is om van te huilen
09/06/2013: Criminologen spreken zich uit over Sci-Fi thrillers
25/11/2012: Robocop heeft dan toch een zilveren outfit
17/09/2012: RoboCop in een banaal zwart GI Joe/Batman pak
31/08/2012: Michael Keaton in Robocop
15/06/2012: Matthias Schoenaerts weigert RoboCop rol
28/03/2012: RoboCop remake met beter acteerwerk
19/11/2005: RoboCop krijgt een remake

2 Comments

  1. SickPuppie

    De meeste kritieken komen van mensen die de verschillen aantonen met het origineel, maar beoordeel de film gewoon op zijn eigen merites. De trailer belooft in ieder geval een verkwikkende actiefilm, niet meer of minder.

    Reply
  2. Daan

    Hoofdacteur heeft een babyface. Hadden beter Schoenaerts overtuigd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *