The Amazing Spider-Man 2 zal alle vragen beantwoorden

Er zijn ondertussen al veel keyboards versleten aan de The Amazing Spider-Man (2012) reboot van Marc Webb, een film waarvan ik zelf van heb genoten, meer dan de eerste en de derde Sam Raimi Spider-Man film.

De enige terugkerende kritiek was dat de reboot er veel te vroeg kwam, en dat de origin story eigenlijk niet vernieuwend was zoals Batman Begins (2005) dat wel deed voor de Batman Franchise. Wat betreft het eerste punt, dat hangt af van persoon tot persoon. Ik veronderstel dat een 17-jarige wel een compleet andere kijk zal hebben op deze situatie dan een 40-jarige. Iets wat voor de ene nog vrij recent is, zal voor de andere al stokoud bevonden worden. Wat betreft de origin story, het is een noodzakelijk kwaad van elke nieuwe comic franchise. Maar deze reboot heeft in ieder geval op vele vlakken de zwaktes uit de Raimi films verbeterd


The Amazing Spider-Man animated pictureThe Amazing Spider-Man animated picture
© Sony Pictures Home Entertainment

Maar Raimi heeft desondanks met zijn sequel Spider-Man 2 (2004) ook geleerd uit zijn fouten van de eerste film en dat verwacht ik ook van Marc Webb. De grootste zwakte van zijn film was het wegvallen van de ouders van Peter Parker zonder dat we wisten wat er precies met hen gebeurde. Maar The Amazing Spider-Man 2 (2014) zou er nu een mouw aanpassen en vele vragen beantwoorden. Het is scenarist Alex Kurtzman die over de opkomende sequel spreekt.

“Wat ik net zo interessant vond aan de eerste film is dat deze heel veel vragen opriep, maar deze niet allemaal beantwoorde en zo de intrige wist te vergroten. We wilden als kijker veel van die antwoorden weten. En op het einde van de film zien we dat heel wat slechteriken opstaan uit die mist van onbeantwoorde vragen en geen van hen zijn willekeurig. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden door het thema, het basisidee, en ik denk dat ze afkomstig zijn uit onze nieuwsgierigheid naar wat er gaande was in het leven van Peter Parker en zijn ouders. “

Wat wij weten is dat hun research ervoor gezorgd heeft dat de ouders op de vlucht moesten slaan. Wat wij kunnen vermoeden is dat Oscorp en Norman Osborn hier wel iets mee te maken hebben. Maar hopelijk zal de sequel inderdaad vele vragen hieromtrent beantwoorden. Ik hoop ook dat de film niet dezelfde fout maakt als Spider-Man 3. Drie villains zou echt wel veel zijn. Dat ze focussen op Max Dillon / Electro (Jamie Foxx) en slechts de andere villains introduceren voor The Amazing Spider-Man 3 (2016) en The Amazing Spider-Man 4 (2018). De sequel zou in de bioscoop moeten draaien vanaf 30 april 2014.


*** The Amazing Spider-Man 2 teaser trailer ***

***Related Posts***
04/04/2014: It’s On Again voor Alicia Keys en Kendrick Lamar
18/01/2014: Een overvloed aan The Amazing Spider-Man 2 posters
05/12/2013: The Amazing Spider-Man 2 trailer
11/02/2013: Maar liefst 3 villains in The Amazing Spiderman 2
06/01/2013: Fouten in The Amazing Spiderman
15/10/2012: The Amazing Spiderman review

2 Comments

  1. miiki

    Het probleem met Spider-Man 3 vond ik niet de hoeveelheid van villains, dan wel de slechte uitwerking ervan. The Avengers heeft ook een overvloed aan personages en deze film weet toch voldoende aandacht te geven aan elk van hen.

    Reply
  2. john

    Freaky Foxx, ben wel benieuwd naar de nieuwe villains. Uitstekende keuze wat mij betreft.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *