Lone Ranger flop brengt Pirates of the Caribbean 5 in gevaar

Het stond eigenlijk in de sterren geschreven dat The Lone Ranger (2013) ging floppen, zeker na de aankondiging dat de vrij onbekende Armie Hammer de titelrol zou vertolken, om nadien op de affiches helemaal op de achtergrond te verdwijnen door Johnny Depp.

pirates of the caribbean,pirates of the caribbean 5,jerry bruckheimer,armie hammer,johnny depp,the lone ranger

Het zag er naar uit dat Disney halverwege de productie het geloof in hun hoofdacteur hadden verloren, en zoiets betaal je uiteraard cash aan de box-office. Hadden ze slim geweest dan werd een A-list acteur als Aaron Eckhart gecast in de hoofdrol en dan had deze film wel geld in het laatje gebracht.

The Lone Ranger kostte een slordige 215 miljoen om te produceren en nog eens 215 miljoen aan marketing en distributiekosten (volgens de Hollywood vuistregel: 50% productie / 50% marketing). Dit betekent dat deze prent zo’n 430 miljoen moet ophalen wereldwijd om uit de,kosten te komen, en de film is blijven steken op 243 miljoen. Een zwaar verlies voor Disney, die nu een schaduw werpt boven de productie van Pirates of the Caribbean 5: Dead Men Tell No Tales (201?) (en dus niet Beyond The Seas World) die door twee Noorse regisseurs gemaakt zou worden. De film had in 2015 moeten uitkomen, maar ondertussen weet men dat de filmproductie wordt uitgesteld voor onbepaalde tijd.

De officiële reden luidt dat er problemen zijn met het scenario, maar het lijkt zo goed als zeker dat het floppen van The Lone Ranger, van hetzelfde team als de Pirates-films, waarschijnlijk wel aan de basis liggen voor het afblazen van de productie. Zelfs producer Jerry Bruckheimer lijkt niet om de pot te draaien: “De tegenvallende box-office cijfers is zeker een factor. We hebben nu een synopsis die iedereen geweldig vindt maar nog geen script. We kunnen pas beginnen als zowel het budget als het scenario is goedgekeurd.” The Lone Ranger staat met stip bovenaan met een geschat verlies van 190 miljoen dollar, maar ook andere dure films als R.I.P.D. (2013) en White House Down (2013) bleken kostbare missers.

Disney hoopt nu het budget van Pirates 5 enigszins onder de tweehonderd miljoen dollar te houden. Een hele opgave, gezien het vorige deel, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011), al een geschat budget van 250 miljoen dollar had. En sequels die een duik maken met hun productiebudget, maken meestal ook een duik aan de box-office. Vreemde situatie als je weet dat de 4 films zowat 3,7 miljard dollar hebben opgebracht, waarvan alleen al het laatste deel 1,04 miljard dollar. Ons hoor je in ieder geval niet treuren, want de laatste films waren behoorlijk saai.

***Related Post***
08/08/2013: The Lone Ranger flopt zwaar en critici dragen de schuld
31/05/2013: Pirates of the Caribbean 5 in handen van 2 Noorse regisseurs
15/05/2013: Banner van The ‘Lone’ Ranger ziet er ‘crowded’ uit

2 Comments

  1. Dougie

    Die Pirates film zal er volgens mij wel komen, daar twijfel ik geen seconde aan.

    Reply
  2. Spence

    Heb deel 4 zelfs nooit gezien. Gewoon afgehaakt halverwege deel 3.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *