02-09-13

James Spader wordt villain in The Avengers: Age of Ultron

We weten nog niet heel veel over de opkomende The Avengers (2012) sequel, The Avengers: Age of Ultron (2015) van Joss Whedon, maar de casting van alle karakters is wel zo goed als rond. Grootste nieuws is de casting van James Spader als de villain Ultron.

Korte inhoud: New York is een puinhoop en de overheid heeft een kracht ontwikkeld, met name Ultron. The Avengers zijn bij deze niet meer nodig en worden door de overheid opzij geschoven. Maar Ultron en zijn Ultron Sentinels blijken een bron van kwaad te zijn en The Avengers worden snel weer opgeroepen om de mensheid te hulp te komen.

 the_avengers_age_of_ultron the_avengers_age_of_ultron the_avengers_age_of_ultron

Spader is een veelzijdig acteur, die we de laatste tijd meer zien op het tv-scherm (Boston Legal, The Practice) dan op het witte doek (The Secretary, Crash), maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij een geniale villain-rol kan neerzetten. Daarnaast wordt hij in ieder geval bijgestaan door heel wat bekende koppen uit de eerste Avengers film, gaande van Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Black Widow) tot Chris Hemsworth (Thor), Robert Downey Jr. (Tony Star / Iron Man), Cobie Smulders (Maria Hill), Jeremy Renner (Clint Barton / Hawkeye), Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Mark Ruffalo (Bruce Banner / The Hulk) en Samuel L. Jackson (Nick Fury). Naast Spader als Ultron zouden we ook Aaron Taylor-Johnson zien als Pietro Maximoff / Quicksilver, Anthony Mackie als Sam Wilson / The Falcon en Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff / Scarlet Witch.

Ik ben in ieder geval benieuwd hoe ze het personage van Ultron zullen aanpakken. Ultron gelooft in de superioriteit van mechanische entiteiten, boven elke organische levensvorm. Het is dan ook een megalomane slechterik die het menselijke ras wil uitroeien. Oorspronkelijk heeft het personage een screetchy stem, maar in latere versies kreeg hij een eerder diepe stem, wat toch wel iets van een cliché is: slechterik = zware stem. Eigenlijk zou ik het wel een leuk idee vinden mochten ze het personage niet afschilderen als een kille, kalme, macho villain, maar eerder als een hyperkinetische psycho. Anderzijds is Spader niet meer van de jongste en zullen de makers ook niet meteen kunnen beroep doen op een gespierde voorkomen.

***Related Post***
21/05/2012: The Avengers review

Commentaren

Ik weet niet of het een goede keuze is, maar Spader zie ik nu wel niet in een villain rol zonder zijn stem te verzwaren. De stem van Benedict Cumberbatch was meteen doorslaggevend in Star Trek Into Darkness, en dit zal ook moeten gebeuren met James Spader.

Gepost door: Kristan | 02-09-13

Komt Loki nu voor in Avengers 2 zoals de poster liet vermoeden? Ik zie hem toch niet meteen opduiken in de casting...

Gepost door: snuff | 02-09-13

Aan het einde van de eerste Avengers kwam er wel een andere villain aan bod, Thanos, die hier blijkbaar ook niet aan te pas komt. Maar ik zou de castinglijst van imdb toch met een korrel zout nemen.

Gepost door: Bart | 02-09-13

@snuff: er zijn bij mijn weten nog geen officiële Avengers 2 posters met de namen van de cast. Je zal waarschijnlijk verward hebben met de posters van Thor 2 ;)

Gepost door: dave | 03-09-13

Sorry, maar die korte inhoud is bullshit :) Er is nog niet veel geweten over het script, maar Ultron is geen overheidsprogramma en "Sentinels" zouden teveel verwarring geven met de X-Men, dat weet Joss Whedon maar al te goed. Ultron is een Artificial Intelligence, gecreëerd door Ant-Man. In de Avengers-film doet Ant-Man echter nog niet mee, dus is de kans groot dat hij voortkomt uit de technologie van Tony Stark/Iron Man. Zie hem dan eerder als een evil JARVIS, want dat is vermoedelijk de richting die ze opgaan, vermits ze op Comic Con Iron Man's masker lieten veranderen in het gezicht van Ultron...

Gepost door: Supes | 03-09-13

"Ultron is geen overheidsprogramma"
kweetnie maar euh, de eerste zin van de korte inhoud op IMDB begint wel met:
"As the US Government create a force, known as Ultron ..."

Gepost door: fabian | 03-09-13

@fabian, IMDB kan door iedereen ge-edit worden, wat daar staat is geen officiële inhoud. Voor het verhaal van Age of Ultron heersen er voorlopig alleen nog maar speculaties en geruchten en die inhoud op IMDB is er daar één van. De evil JARVIS uitleg is een ander. Wees maar zeker dat dat op IMDB geüpdatet moet worden wanneer Marvel binnen een jaar ofzo pas de echte korte inhoud vrijgeeft...

Gepost door: Supes | 03-09-13

Post een commentaar