Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor

Het zou dus niet Jon Hamm, maar wel Breaking Bad acteur Bryan Cranston worden die de rol van Lex Luthor zal spelen in de opkomende Man of Steel (2013) sequel Batman vs. Superman (2015) van Zack Snyder. Het moet echter wel nog bevestigd worden door Warner die waarschijnlijk wacht op het einde van het 5de seizoen van Breaking Bad om het wereldkundig te maken…ofwel zal de reputatie van Comic Book News en zware deuk krijgen. Dit nieuws werd bekend nadat Ben Affleck de rol van Batman kreeg toebedeeld.

man of steel,man of steel 2,batman vs superman,ben affleck,zack snyder,matt damon,bryan cranston,the avengers,Aquaman,iron man,dc comics

Cranston zou volgens Comic Book News een deal gesloten hebben om tussen zes en tien keer te verschijnen in verschillende DC Comics films. Een gelijkaardig contract werd ook al gemaakt met andere acteurs uit de Marvel The Avengers (2012) film. DC heeft gezien hoe succesvolle deze franchise was, en wil nu ook dezelfde toer op met een aantal acteurs die hun rol als superheld in verschillende films kunnen spelen. Blijkbaar zou Ben Affleck, bekend van ondermeer Gigli en Daredevil, nu zo een contract hebben voor 13 verschijningen als Batman. (hmm, laat ik even rekenen: 2 Superman films, 3 nieuwe Batman films, 3 Justice League films, 1 Wonder Woman film, 1 Aquaman film, 1 Green Arrow film, 1 Flash film en wie weet nog 1 Green Lantern reboot)

Ik ben zelf niet meteen onder de indruk van de Ben Affleck casting als Batman, en merkte op het einde van mijn artikel op dat ze hopelijk Matt Damon nu niet zullen casten als Robin. Wel, als de geruchten zouden kloppen zouden er wel degelijk onderhandelingen zijn met Damon. Niet voor de rol van Robin, maar wel voor de rol van Aquaman of Martian Manhunter. Loool!!! Nu nog Kevin Smith aanstellen als co-scenarist, en we kunnen hier eens goed mee lachen.

Wat betreft Bryan Cranston, hij is een talentvol acteur en ik betwijfel voor geen seconde dat hij een uitstekende Lex Luthor rol kan vertolken. Het zal wel geen imposante Luthor worden, maar waarschijnlijk opnieuw een eerder Gene Hackman achtige vertolking. Toen ik een tijd geleden Jeff Bridges zag in Iron Man (2008) in de rol van de kale Obadiah Stane/Iron Monger, had ik meteen zoiets van: “Hij zou een schitterende Lex Luthor kunnen spelen.” Een figuur waarvan je kan huiveren. De vertolking van Gene Hackman was onvergetelijk, maar ik denk dat je nu niet meteen dezelfde toer moet opgaan. Dit hebben gezegd heeft Cranston bewezen met zijn Breaking Bad seizoen 5 ook wel een heftige bad guy kan spelen. Benieuwd of hij in de film zal zeggen: “Let’s cook some Kryptonite !” 🙂

Update 01/09/2013: De mensen van Comic Book News hebben vandaag hun scoop over Cranston moeten herzien, want volgens de Boston Globe weet de acteur van niets. In een interview zei hij het volgende:”Zes? Dat is allemaal nieuws voor mij. Ik vermoed dat mijn naam tevoorschijn kwam, omdat ik bekend ben als een acteur met een kale kop. Welke kale kerel kunnen we voor deze rol strikken? De realiteit is dat men elke acteur kan vragen, om vervolgens zijn hoofd kaal te scheren of om er een hoofddeksel op te zetten.” Cranston zegt dat hij voorlopig even rustig aan doet met werken. “Ik denk dat ik de rest van het jaar ga relaxen. Ik heb nog een aantal ijzers in het vuur liggen, van die zaken waar mensen graag over praten, maar er staat nog niks vast.”

Afbeelding Bryan Cranston in Breaking Bad © Sony Pictures Home Entertainment

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
02/02/2014: Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
19/11/2013: Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman
23/08/2013: Ben Affleck krijgt de rol van Batman
13/08/2013: Orlando Bloom getipt voor de rol van Batman
22/07/2013: Batman in Man of Steel 2
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

2 Comments

  1. Dougie

    In ieder geval een betere keuze dan Kevin Spacey.

    Reply
  2. snuff

    Nog altijd geen bevestiging van Warner, dus zal het nog even afwachting zijn om het definitieve nieuws, maar als dit blijkt te kloppen zou ik het een heel sterke casting zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *