Inside Llewyn Davis van de Coen Brothers trailer

Liefhebbers van folkmuziek en sterke karakterstudies zullen binnenkort bediend worden met Inside Llewyn Davis (2013) van Ethan en Joel Coen. Een film die eerder dit jaar de Grand Prix heeft gewonnen op het festival van Cannes.

ethan coen,joel coen,Inside Llewyn Davis,Oscar Isaac,Justin Timberlake,John Goodman,Carey Mulligan

Korte inhoud: Op de folkscene van Greenwich Village, de New Yorkse hippiewijk in de jaren zestig, volgen we Llewyn Davis (Oscar Isaac), een onfortuinlijke singer-songwriter. De film volgt een week in het leven van Llewyn, waarbij hij een kans krijgt om zowel door te breken in de muziekwereld met zijn acteer- als zijn gitaartalent. Hij wordt geconfronteerd met schijnbaar onoverkomelijke obstakels – een aantal van hen van eigen makelij.

In tegenstelling tot wat je zou denken hebben we hier niet te maken met een biopic. Het personage van Llewyn Davis heeft nooit bestaan maar het personage in de film is wel gebaseerd op de memoires van Dave Van Ronk, een Amerikaanse folksinger die een belangrijke figuur was in de akoestische folk revival in de jaren 60. Voor de hoofdrol werd gekozen voor een acteur die zelden op de voorgrond heeft gestaan maar eerder bekend is voor bijrollen in Drive of Robin Hood. Hij wordt bijgestaan door actrice Carey Mulligan die voornamelijk actief is in heel wat sterke drama films. Daarnaast zien we ook een rol voor Justin Timberlake en de overheerlijke John Goodman. Een beetje een gelijkaardige prent was Payday (1973) met Rip Torn, in een periode waarin de acteur nog degelijke filmrollen kreeg aangeboden.

De Coen Brother maken twee soorten films, enerzijds meer “mainstream” prenten zoals No Country For Old Men en Hudsucker Proxy en bescheiden filmprojecten zoals Barton Fink en A Simple Man. Deze film bevindt zich eerder in de tweede categorie. Het lijkt er in ieder geval nog maar eens op dat we het verhaal krijgen van een loser in plaats van een winner, en het zal meteen duidelijk worden dat er bijna geen verschil bestaat tussen beiden. Inside Llewyn Davis komt bij ons uit op 4 december 2013.

2 Comments

  1. gleny boy

    Wat is dat toch met Justin Timberlake?! Enough already !

    Reply
  2. Dougie

    Begrijpen wie begrijpen kan, maar deze film haalt amper 6.8/10 op 10. Trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *