Orlando Bloom getipt als nieuwe Batman

Alweer een Britse acteur die gecast wordt als Bruce Wayne/Batman. Als de geruchten kloppen zou Orlando Bloom de gedoodverfde favoriet zijn om in de batsuit te kruipen voor de opkomende Justice League (2017) film, alsook voor de Superman sequel Man of Steel 2 (2015), waarvoor die andere Britse acteur Henry Cavill al getekend heeft.

De casting moet eigenlijk nog beginnen maar Warner lijkt, volgens de Daily Express, al hun acteur gevonden te hebben. Bloom tegenover Cavill zou zeker niet mis staan en de acteur heeft die Bruce Wayne flavor. De 36-jarige acteur kan wel doorgaan voor het zoontje van een rijke stinkerd, en heeft met Kingdom of Heaven (2005) bewezen ook een actieheld te zijn met voldoende spiermassa. Spijtig genoeg was dat ook het enige, want de film was een weergaloos snurkfestijn. Bloom heeft nooit echt indruk kunnen maken met zijn acteertalent, mocht hij daar al over beschikken. Mensen herkennen hem van zijn bijrol in de Lord of the Rings films of deze uit de eerste twee Pirates of the Caribbean films. Dit zou voor hem wel eens een moment van ommekeer kunnen zijn, ook al betwijfel ik dat ten zeerste. Voor mij is hij nog steeds Orlando ‘Bland’. En ik denk dat veel comic book geeks na het bekendmaken van dit nieuws nu voor het eerst een Kleenex hebben gebruikt waarvoor het initieel ontworpen is.

Het lijkt er in ieder geval op dat de drie grootste comic-helden nu van Engelse komaf zijn, Batman (Bale, en nu Bloom), Spider-Man (Garfield) en Superman (Cavill). De casting van Justice League gaat dit najaar van start, dus we gaan nog meer namen krijgen. Dan zal er ook duidelijkheid komen over wie nu Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter zal spelen.

Orlando Bloom verschijnt dit jaar nog als Legolas in de sequel The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) en lijkt opnieuw met Kirsten Dunst te willen spelen in Cities (2014), ook al hebben die twee met Elizabethtown bewezen geen chemie met elkaar te hebben. Benieuwd hoe dit zal uitpakken.

Wat betreft Christian Bale, die zou een slordige 46 miljoen euro aangeboden gekregen om zijn rol van Batman over te doen in Justice League. Volgens recente berichten zou hij de deur op een kier hebben gezet. Mocht ik hem zijn, dan had ik die deur al lang open getrokken. Zo’n bedrag krijg je niet alle dagen…jaren, voor een film.

***Related Posts***
02/05/2014: We zijn nog niet klaar voor een R-rated versie van Batman
29/04/2014: Zack Snyder regisseert Justice League na Batman vs Superman
02/02/2014: Jesse Eisenberg is Lex Luthor, Jeremy Irons is Alfred
04/12/2013: Gal Gadot gecast als Wonder Woman in Batman vs Superman
19/11/2013: Lex Luthor en Nightwing vervoegen Batman vs Superman
28/08/2013: Breaking Bad acteur Bryan Cranston getipt als Lex Luthor
23/08/2013: Ben Affleck krijgt de rol van Batman
22/07/2013: Batman in Man of Steel 2
01/07/2013: Jon Hamm in de running voor Lex Luthor in Man of Steel 2
14/06/2013: Man of Steel review

3 Comments

  1. Bennett

    Ik zou hem eerder casten als Robin dan als Batman, maar wie weet. Bale had ook niet meteen mijn eerste keuze geweest en hij deed het voortreffelijk.

    Reply
  2. ruben

    Dan gaan ze hem toch wat ruiger moeten maken en extra veel bas op zijn stemvervormer steken 🙂

    Reply
  3. lotte

    Vind Orlando Bloom zo ook niet meteen de meest geschikte acteur voor de rol van Batman. Bruce Wayne zal misschien nog wel lukken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *