David Fincher werkt aan Gone Girl met Ben Affleck

Het was al duidelijk dat David Fincher nog niet meteen zijn Millennium sequels zou maken, en het is nog maar de vraag of het er ooit van zal komen. Maar ondertussen zal hij zijn energie steken in Gone Girl (201?), een thiller gebaseerd op het gelijknamoge boek van Gillian Flynn.

Korte inhoud: Gone Girl vertelt het verhaal van Nick en Amy Dunne. Ze hebben een moeilijk huwelijk Nick heeft zijn job verloren als journalist ten gevolge van afvloeiingen. En gezien het inkomensverlies is hij ook moedeloos geworden. Ze besluiten om New York te verlaten en naar een kleine stadje van Noord-Carthage in Missouri te reizen om daar een bar te openen met zijn tweelingzus Margo. De bar biedt een fatsoenlijk leven voor de drie Dunnes, maar het koppel drijft verder uit elkaar.

Nick vindt zijn vrouw anti-sociaal en koppig en Amy vindt dat haar man agressiever is dan dat hij laat blijken. Amy hield van haar leven in New York en heeft een hekel aan de plaats waar ze leven. Op een dag is Amy spoorloos, en de politie verdenkt meteen de emotieloze Nick die met het geld van zijn vrouw zopas een bar heeft geopend. Maar de waarheid is niet wat het lijkt.

De roman is meer dan een simpel misdaadverhaal. Het is een psychologische thriller met twee complexe karakters die te maken hebben met gebroken dromen. We zijn dus heel ver weg van Se7en (1995), en hebben hier een heel volwassen project. En als de geruchten kloppen zou Ben Affleck de rol van Nick vertolken. Voor de rol van Amy zijn Jessica Chastain, Natalie Portman en Emily Blunt in de running.

David Fincher is ondertussen wel wat bezig geweest met zijn serie House of Cards (2013-) die momenteel in zijn seizoen serie loopt. In de serie, die nu al wordt beschouwd als één van de beste tv-reeksen van het moment, zien we Kevin Spacey in de rol van Francis “Frank” Underwood, een keiharde en eerzuchtige Democratisch parlementslid in Washington D.C., die ijverde voor een postje als Staats Secretaris. Maar er loopt iets fout en iemand anders krijgt deze benoeming. Maar Frank zint op wraak. In de serie zien we ondermeer Robin Wright, Kate Mara en Corey Stoll.

Update 27/07/2013: Fincher heeft ondertussen ook de vrouwelijke hoofdrol gecast. Rosamund Pike zal de vrouw spelen van het personage van Ben Affleck. Voor de rol voerde Fincher eerder nog gesprekken met Charlize Theron, Natalie Portman en Emily Blunt. Tyler Perry en Neil Patrick Harris zijn in de running voor de bijrollen.

***Related Posts***
29/09/2014: Gone Girl filmbespreking
15/04/2014: Rosamund Pike in lijkenhuisje in Gone Girl

*** Gone Girl trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *