“Angry” Charlie Sheen ontslaat Salma Blair op Anger Management

Het zit niet mee voor actrice Selma Blair, want ze werd zonet op staande voet ontslagen op de set van de serie Anger Management (2012-2013). Selma speelde de rol van Kate Wales, en dit al voor 2 seizoenen en 34 afleveringen lang. Anger Management, gebaseerd op de gelijknamige film Anger Management (2003), is een populaire Amerikaanse tv-serie met Charlie Sheen in de hoofdrol. Sheen was eerder ontslagen door CBS van de hitserie Two and a Half Men (2003-), en dit zou zijn terugkeer moeten zijn naar het kleine scherm. In deze serie speelt Sheen speelt de rol van Charlie Goodson, een ex-baseball speler die met de steun van zijn therapeute Kate Wales (Selma Blair) zijn impulsieve reacties moet gaan temperen. En gezien de vorderingen staat hij nu ook in voor de hulp van anderen met gelijkaardige agressieve driftbuien.

Aan de basis van het ontslag ligt een kort onderhoud van Blair met de uitvoerende producenten waarin ze kenbaar maakte dat het niet altijd gemakkelijk werken is met Charlie Sheen. Ze beweert dat hij continu te laat is en er een verschrikkelijke werkhouding op nahoudt. En blijkbaar hadden de muren oren, want Charlie Sheen is deze week te weten gekomen van de kritiek en stond dus op springen. Sheen, die niet alleen de hoofdacteur was maar ook een uitvoerend producent, texte dat hij die “c#nt” ontslagen wil zien. Hij ging zelfs zover door te zeggen dat het hem of haar was. Volgens Sheen is ‘hij’ de ster van de show en moet ‘hij’ 40 pagina’s dialogen vanbuiten leren in plaats van de 2 pagina’s van Selma. Vreemd genoeg was Salma nog positief over Sheen in een recente tweet. “Thanks for a great day back @charliesheen. You looked pretty darn handsome. ”


Anger Management,charlie sheen,selma blair,fx,Two and a Half Men,Shawnee Smith,Guy Van SandeAnger Management,charlie sheen,selma blair,fx,Two and a Half Men,Shawnee Smith,Guy Van Sande
© Lionsgate Television

O ironie, dat net de titel van de show eigenlijk goed van toepassing zou kunnen zijn voor de acteur in het echte leven. Charlie Sheen heeft een tijd geleden nog gevochten voor Blair, want de mensen van FX (een onderdeel van Fox) wilden eigenlijk een andere actrice voor de rol van psychiater. En daar wringt volgens mij nu wel het schoentje. Het zou wel eens kunnen dat de uitvoerende producenten een andere actrice wilden voor de rol in de hoop dat de kijkcijfers, die met het tweede seizoen een dalende trend vertoonden, opnieuw een boost zouden krijgen. Wetende dat Sheen een driftkikker was, lag het voor de hand om het “confidentiële onderhoud” tussen Blair en de producenten te lekken naar de hoofdacteur zelf.

Als er een actrice moest verdwijnen hadden ze naar mening misschien beter Shawnee Smith genomen in plaats van Blair. In ieder geval zouden er volgens het contract 100 episodes moeten zijn. Het eerste seizoen telde 10 afleveringen, het tweede 27. Afwachten hoeveel er in het derde seizoen zullen zijn, in ieder geval zal Selma Blair niet meer van de partij zijn – tenzij Sheen zijn ego inslikt en haar niet alleen terugroept maar ook nog eens werkt aan zijn werk-ethiek. De pot op dat hij de ster van de show is! Als acteur te laat komen op een filmset doe je niet, er zijn net iets teveel mensen die afhankelijk zijn van jouw stiptheid. Blair zelf heeft zich ondertussen al geprobeerd de plooien glad te strijken – ook al hoeft ze zich voor niks te excuseren (ze heeft haar verhaal niet in de boekskes gedaan) – maar het mocht blijkbaar allemaal niet baten. Sheen lijkt al te azen op Mila Kunis voor een nieuw seizoen van 10 afleveringen, waarvan het budget komt te liggen op 1 miljoen per aflevering. Laten we hopen dat Salma Blair snel een grote filmrol kan strikken en Sheen en zijn kompanen ver achter zich laat.

Het blijft in ieder geval een schandalige zet van zowel Sheen als de uitvoerende producenten. Naar verluidt zou niet alleen Blair haar beklag hebben gedaan over het te laat komen van Sheen, maar ook heel wat andere cast en crew leden. Maar het is diegene die de koe bij de horens neemt die nu op de blaren mag gaan zitten. Bij ons gaat het er in ieder geval compleet anders aan toe. Deze maand werd bekend dat hoofdacteur Guy Van Sande wordt vervangen op het 8 seizoen tellende Zone Stad. De reden van zijn ontslag was: continu te laat komen en er een bedenkelijke werkhouding op nahouden. En het ziet er niet naar uit dat VTM zal zwichten voor de massale facebook steun voor het personage dat nu dreigt te verdwijnen.


*** Anger Management Season Finale Clip – “No Kissing” ***

2 Comments

  1. Kristan

    Blair had beter moeten weten dan haar beklag te doen tegenover producers. Die zijn allerminst geïnteresseerd in gevoelens van acteurs, maar enkel in de poen die ze kunnen genereren.

    Reply
  2. govert

    oninteressant; waardeloze serie

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *