Pirates of the Caribbean 5 in handen van 2 Noorse regisseurs

In de pub wereld gebeurt het wel eens dat twee regisseurs gaan samenwerken voor het maken van een spot. De ene regisseur houdt zich dan doorgaans meer bezig met de casting en de kleding, terwijl de andere dan zijn talent tot uiting brengt in het brengen van de humor of het creëren van een passende sfeer. En het resultaat is steeds anders dan wat de regisseurs elk afzonderlijk hadden gepresteerd. In de langspeelfilm-wereld heb je uiteraard het broers fenomeen (Wachowski, Coen, Farrelly,…) maar co-realisaties zijn anders wel zeldzaam. Wel, nu heeft Disney beslist om Pirates of the Caribbean 5: Beyond The Seas World (2015) over een compleet andere boeg te gooien met een duo-regie.


pirates of the caribbean,pirates of the caribbean 5,rob marshall,gore verbinski,johnny depp,jerry bruckheimer,Espen Sandberg,Joachim Ronning,kon-tiki,Jeff Nathanson

De Noorse regisseurs Joachim Rønning en Espen Sandberg zullen volgens de collega’s van Deadline de nieuwe Pirates film maken. De twee hebben bij Disney indruk gemaakt met hun werk op de avonturen-actiefilm Kon-Tiki (2012) over de ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl die een reis maakt van Peru naar Polynesië op een breekbaar houten vlot. Een reis over de uitgestrekte Stille Oceaan waarbij ze de stroming als roer gebruiken. Strijdend tegen golven, haaien en de demonen uit de diepte, is het zes mannen tegen de natuur in een poging de Kon-Tiki aan land te brengen. Ik kan me al de discussie van de studio-bazen inbeelden: -“We moeten de franchise vernieuwen!” -“Laten we eens gaan voor onbekende regisseurs…” -“Deze twee Noren hebben een film gemaakt met een zeilboot…” – “Verkocht!” Laten we in ieder geval van geluk spreken dat ze de regisseur niet hebben genomen van Battleship (2012).

De twee mannen steken hier regisseur Rupert Sanders en Fredrik Bond voorbij die eerder werden vernoemd als mogelijke opvolgers van Gore Verbinski (PotC 1 – 3) en Rob Marshall (PotC 4). Ook al was de laatste film een vreselijk saaie bedoening heeft de prent toch bijna 1 miljard dollar opgebracht. En zolang er geld in het laatje komt zullen ze Pirates films blijven maken. Wat zeker is, is dat Johnny Depp van de partij is, naast producer Jerry Bruckheimer.

Eind dit jaar zouden de regisseurs in actie schieten met een script die momenteel wordt bewerkt door Jeff Nathanson (Catch Me If You Can, The Terminal). Zit hier iemand van jullie op te wachten?

2 Comments

  1. Paul

    Hoezeer kan je die franchise nog uitmelken. Vanaf POTC 3 begon ik al de interesse te verliezen, dus lig ik zeker niet wakker van deel 5. Zal de film ooit nog wel eens zien wanneer deze uitgezonden wordt op tv.

    Reply
  2. Douglas

    Vind het wel goed dat ze met nieuwe regisseurs werken, maar maakt u geen illusies, het blijft een Bruckheimer/Depp film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *