Planet Ocean (2012) Blu-ray review

Een paar maanden geleden was ik nog onder de indruk van de natuur-documentaire Africa (2013) van David Attenborough, of hier is al weer een nieuwe docu op Blu-ray, met name Planet Ocean (2013) van de uitzonderlijke onderwatercameramannen Yann Arthus-Bertrand en Michael Pitiot. Sinds de uitvinding van enorme plasma flatscreens, surround systemen en hi-def 1080p beelden is het een waar plezier om naar deze docu’s te kijken.

planet ocean,yann arthus-bertrand,michael pitiot,africa,josh duhamel

Korte inhoud: Deze natuurdocumentaire probeert niet alleen enkele van de grootste natuurlijke mysteries van onze planeet uit te leggen, maar benadrukt ook het cruciaal belang van de harmonie tussen mens en oceaan. Door een team van onderwatercameramannen, aangestuurd door twee regisseurs, probeert men een veelomvattend beeld weer te geven van de oceanen, het leven daarin en de band tussen de mens en de natuur.

De documentaire heeft ook duidelijk een politieke agenda, maar hoe kan je ook anders als natuurliefhebber bij het aanzien van wat de mens aanricht aan onze planeet. Maar het is vooral het visuele aspect die doorslaggevend is. Ik ben dan ook een grote liefhebber van onderwater-shoots. Je zou het kunnen zien als een soort quilty pleasure, waarvan ik met volle teugen heb van genoten.

De film leert ons dat de oceaan een centrale positie heeft ingenomen in ons eco-systeem. Elke levensvorm op aarde als in het water, staat onder invloed van zeeën en oceanen. Planet Ocean herinnert ons aan de band tussen mens en natuur, en onze plicht om de planeet te beschermen en te respecteren. De film wordt ingesproken door Josh Duhamel, die voorhaan ook al zijn stem leende aan de docu tv-serie Bomb Patrol: Afghanistan (2011). En om zijn groen karakter nog wat meer in de verf te zetten werden alle broeikasgassen die werden opgewekt bij de productie van deze docu geneutraliseerd door Action Carbone, een programma van de GoodPlanet Foundation. De Blu-ray ligt vanaf 5 juni 2013 in de winkelrekken.


*** Planet Ocean trailer ***

***Related Posts***
24/03/2013: Africa van David Attenborough
04/02/2011: Planet Earth nieuwe ontdekkingen
02/10/2010: Oceans op blu-ray
06/01/2009: Earth in High Def

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *