Al Pacino verlaat de productie van Despicable Me 2

Wanneer een regisseur of een acteur ontslagen wordt, of hij trap het zelf af omdat hij de gang van zaken compleet verwerpt, zal men spreken over “creatieve meningsverschillen” als reden voor het verlaten van de productie. Meestal komen we pas jaren later echt te weten wat er zich heeft afgespeeld achter de schermen, maar in het geval van Despicable Me 2 (2013) en het opstappen van Al Pacino, tasten we in het donker.

Despicable Me 2,Despicable Me,al pacino,Steve Carell,Benjamin Bratt,Chris Renaud,Pierre Coffin,Kristen Wiig,Russell Brand,javier bardem

Korte inhoud: Gru (Steve Carell), het duivelse meesterbrein, is terug en heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen beleven zij een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het lanterfanten wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.

Pacino was al een paar jaar betrokken bij deze productie en hij zou de stem vertolken van de slechterik Eduardo. Deze rol wordt nu ingevuld door Benjamin Bratt. Het vreemde van die toestand is dat ik al heel wat promo-materiaal heb zien passeren over de sequel met de naam van Pacino op de affiche. Zo’n opstap doe je dus niet zomaar, want hier hangt een zwaar prijskaartje aan vast. Het moet ergens verkeerd zijn gelopen tussen de gevierde acteur en de twee Franse regisseurs Pierre Coffin en Chris Renaud , die ook al de eerste Despicable Me (2010) hebben gemaakt.

Zo’n grote naam verliezen op twee maanden van de filmrelease moet niet leuk zijn voor de producers, maar het zij zo. Ook Javier Bardem is uitgevallen als villain. Maar er is in ieder geval nog altijd Steve Carell, alsook Kristen Wiig en Russell Brand. Ik vond de eerste film best wel aardig, dus hopelijk kunnen ze dit niveau evenaren. De film komt bij ons in de bioscoop vanaf 3 juli 2013.


*** Despicable Me 2 trailer #3 ***

***Related Post***
23/01/2011: Despicable Me review

1 Comment

  1. Spence

    De eerste vond ik goed maar nu ook weer niet dat ik uitkijk naar een sequel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *