Pain & Gain van Michael Bay met Yolanthe Cabau en Bar Paly

Toen ik de trailer zag van de nieuwe Michael Bay film Pain & Gain (2013) dacht ik meteen dat de regisseur met iets heel anders wou uitpakken dan met zijn Transformers vehikels. Een beetje terug naar de roots van de Bad Boys periode, en deze keer zijn de ‘bad boys’ een trio van bodybuilders. Komt daar nog eens bij dat de film gebaseerd is op waar gebeurde feiten, wat alles nog intenser maakt. Dit is met zijn 25 miljoen dollar productiebudget één van de goedkoopste Bay films en tevens één van zijn weinige R-rated films.

pain and gain,michael bay,mark wahlberg,dwayne johnson,anthony mackie,ed harris,ken jeong,tony scott,rebel wilson,tony shalhoub,yolanthe cabau,wladimir klitschko,the hangover

Korte inhoud: Het verhaal volgt drie bodybuilders, Daniel (Mark Wahlberg), Paul (Dwayne Johnson) en Adrian (Anthony Mackie), die zwaar aan de
steroïden zitten. Ze kiezen het pad van de misdaad te bewandelen en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.

Ook al is de filmstijl krak hetzelfde, ziet deze Pain & Gain er minder gewelddadig en serieus uit zoals we eerder gewend waren van een Tony Scott. En net omdat Michael Bay er voor gekozen heeft om er een meer lichtvoetige Hangover look aan te geven – zeker met de casting van Ken Jeong en Rebel Wilson, heeft hij nu ook heel veel kritiek ontvangen, met name van de zus van één van de dodelijke slachtoffers van de Sun Gym-bende. Mocht je hier bij ons een film maken over de ‘bende Haemers’ en deze jongens net iets te sympathiek in beeld zou brengen, zou het kot ook wel te klein zijn bij ons.

Zsuzsanna Griga is boos over de manier waarop de moordenaars van haar broer Frank en zijn vriendin Krisztina Furton in beeld worden gebracht. “Ik wil niet dat het Amerikaanse publiek de moordenaars sympathiek gaat vinden”, verklaarde Griga tegen de krant The Miami Herald. “Het is afschuwelijk wat er met ze is gebeurd.”

Daniel Lugo, gespeeld door Wahlberg, is het brein achter de bende. Hij kreeg in 1998 de doodstraf voor het ontvoeren en vermoorden van de twee. Hij wacht nog steeds op de uitvoering van zijn straf. “Dit gaat over onschuldige slachtoffers van moord”, zegt de gepensioneerde politiebaas Felix Jimenez, die destijds op de zaak zat. “We hebben het hier over echte mensen.”

Pain & Gain gaat over de periode voor de moord, toen de bende diverse mislukte pogingen onderging om de rijke zakenman Marc Schiller, gespeeld door Tony Shalhoub, te ontvoeren. Uiteindelijk slaagde de bende erin Schiller te ontvoeren en hem geld af te persen. De bende probeerde Schiller na zijn vrijlating te vermoorden. Lungo reed twee keer met zijn auto over hem heen, maar de zakenman overleefde de moordpogingen. Hij nam privédetective Ed du Bois in de arm, in de film gespeeld door Ed Harris. Du Bois heeft zelf meegewerkt aan de film en speelt een klein rolletje.


pain and gain,michael bay,mark wahlberg,dwayne johnson,anthony mackie,ed harris,ken jeong,tony scott,rebel wilson,tony shalhoub,yolanthe cabau,wladimir klitschko,the hangoverpain and gain,michael bay,mark wahlberg,dwayne johnson,anthony mackie,ed harris,ken jeong,tony scott,rebel wilson,tony shalhoub,yolanthe cabau,wladimir klitschko,the hangover
© Paramount Pictures

En het zou Michael Bay niet zijn mochten er geen bikini-babes en modellen in zijn film zitten. Zo zien we ondermeer de Hollandse WAG en fashonista Yolanthe Cabau (pic 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7) haar Hollywood debuut maken, en de blonde bimbo Mindy Robinson en de Russische babe Bar Paly. Zelfs de bokskampioen Wladimir Klitschko heeft een rolletje, naar analogie van Mike Tyson in The Hangover. Het is een filmstijl die Michael Bay wel ligt, maar toch verwacht ik er niet zo heel veel van. De humor in de trailer werkt ook niet altijd even goed, en er zijn betere regisseurs op de markt die zo’n opmerkelijk verhaal in beeld konden brengen, maar het wordt afwachten tot 21 augustus tot deze film in de bioscoop draait.

***Related Post***
22/08/2013: Pain & Gain review

1 Comment

  1. Brecht

    Ziet er al veel beter uit dan die Transformers troep !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *