Politiek incorrecte humor met filmsterren in Movie 43

Eindelijk nog eens een politiek incorrecte komediefilm. Ik denk niet dat Movie 43 (2013) het niveau van een doorsnee Scary Movie zal overstijgen, maar je kunt het niet nalaten om toch te lachen met bepaalde grappen. Maar het meest opmerkelijke van deze sketch-film is de waslijst aan bekende koppen die hiervoor werd opgetrommeld.

movie 43,naomi watts,liev schreiber,jeremy allen white,kate winslet,hugh jackman,terrence howard,halle berry,dennis quaid,richard gere,greg kinnear,chloë grace moretz,emma stone,uma thurman,kristen bell,leslie bibb,elizabeth banks,gerard butler,extras,anna faris,inappropriate comedy,vince offer,steve baker,will carlough,jacob fleisher,patrik forsberg,matt portenoy,greg pritikin,rocky russo,jeremy sosenko,elizabeth wright shapiro,steven brill,steve carr,rusty cundieff,james duffy,griffin dunne,peter farrelly,will graham,james gunn,brett ratner,jonathan van tulleken,bob odenkirk

Korte inhoud: Movie 43 is een komedie die bestaat uit diverse korte films, elk met een eigen regisseur en vele bekende acteurs. Enkele verhalen zijn; Een psychopathische moeder (Naomi Watts), die lijdt aan borderline, geeft samen met haar man (Liev Schreiber) thuis les aan hun zoon (Jeremy Allen White), maar onderwerpen hem aan pesterijen. Een vrouw (Kate Winslet) heeft een blind date met een man (Hugh Jackman) en komt er achter dat hij een rare geboorteafwijking heeft, waarna ze compleet door het lint gaat. Een coach (Terrence Howard) van een volledig zwart basketbalteam in de jaren ’50 geeft zijn spelers advies dat duidelijk niet politiek correct is.Een knappe vrouw (Halle Berry) speelt een spelletje ’truth or dare’ in een restaurant.

En er zijn nog meer filmsterren die hun imago ietwat breken dan diegene vermeld in de korte inhoud, gaande van Dennis Quaid, Richard Gere, Greg Kinnear, Chloë Grace Moretz tot Emma Stone, Uma Thurman, Kristen Bell, Leslie Bibb, Elizabeth Banks en Gerard Butler. De lijst is gewoon te lang om op te noemen. De trailer lijkt een soort middenweg te zoeken tussen de brave slapstick humor die we gewend zijn van de Anna Faris komediefilms, en de iets meer geslepen humor uit Extras van Ricky Gervais (ook al heeft hij zelf niets met de film te maken). Het lijkt er wel op dat de bedoeling was om mensen te nemen die niet noodzakelijk bekend zijn voor hun komedierollen.

Het grappige is, dat er een andere film opduikt met exact dezelfde premisse – sterren in een politiek incorrecte komediefilm – maar die nu al wordt versleten als de slechtste film van 2013 … ook al zijn er dit jaar heel wat concurrenten. De mensen die A Good Day to Die Hard (2013) hebben gezien, weten waarover ik spreek. Maar InAPPropriate Comedy (2013) van Vince Offer, met Rob Schneider, Adrien Brody, Michelle Rodriguez en Lindsay Lohan, zou zo slecht zijn dat Movie 43 meteen gezien wordt als een geslaagde komedie. De acteurs die in deze film opduiken hebben trouwens nog een carrière in volle bloei en het mag duidelijk zijn dat ze dit doen voor de fun en niet omdat financieel aan de grond zitten.


richard gere in movie 43seann william scott en johnny knoxville in movie 43halle berry in movie 43
naomi watts in movie 43hugh jackman in movie 43emma stone in movie 43
© Dutch Filmworks

Er is heel wat commotie rond de prent, en meer bepaald rond een paar grappen van bedenkelijke aard, maar dat was eigenlijk ook wel de bedoeling. De film werd geschreven door een 9 tal scenaristen (Steve Baker, Will Carlough, Jacob Fleisher, Patrik Forsberg, Matt Portenoy, Greg Pritikin, Rocky Russo, Jeremy Sosenko, Elizabeth Wright Shapiro) en elk segment werd geregisseerd door een aparte regisseur en zo waren er 12 stuks (Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, Will Graham, James Gunn, Brett Ratner, Jonathan van Tulleken). Maar laat het duidelijk zijn dat het brein achter deze film toch Peter Farrelly is, de ene helft van de bekende Farrelly Brothers (Dumb & Dumber, Kingpin, Shallow Hal). Er was nog een 13de regisseur, niemand minder dan Breaking Bad acteur Bob Odenkirk, wiens segment blijkbaar uit de US-versie is geknipt. De grappen over necrofilie was er echt wel ‘over’ volgens het testpubliek. Op 27 maart 2013 komt de film bij ons in de bioscoop en dat zullen we zien of wij de “ongecensureerde versie” zullen zien.


*** Movie 43 trailer ***

2 Comments

  1. janaïka

    Gezien ! Ik ben meestal wel te vinden voor melige, verstand-op-nul humor, maar deze film viel me toch wel wat tegen. Er zijn eigenlijk weinig geslaagde grappen en heel veel situationele humor die inderdaad deed denken aan Scary Movie vehikels. De sketch na de aftiteling was nog het leukste. Geen aanrader dus, wat mij betreft.

    Reply
  2. Douglas

    Ik vond de trailer best wel grappig, maar nu niet meteen iets wat ik in de cinema wil zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *