Evil Dead 4 wordt Army of Darkness 2

Ik heb hier op De FilmBlog al menig postjes geschreven over de opkomende remake Evil Dead (2013) van Fede Alvarez, die op 1 mei in onze zalen draait, maar ook over de vele plannen van een nieuwe Evil Dead sequel. In mei van 2007 ging Sam Raimi on the record dat hij wou dat zijn broer Ivan (Army of Darkness) in de pen zou kruipen en een script schrijven voor een nieuwe sequel.

army of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horror

Tot op heden hebben we nog maar weinig concrete plannen gezien van een Evil Dead 4. Maar producer Robert G. Tapert, die ook al de remake in goede banen heeft geleid, heeft het verlangen bij de fans opnieuw wat aangewakkerd. Volgens hem zou er een nieuwe film op komst zijn, maar om te spreken over een Evil Dead 4 zou een tikkeltje inaccuraat zijn. Hij spreekt liever van een Army of Darkness 2!

Waar ligt het verschil tussen Army of Darkness en Evil Dead? Eigenlijk is er geen verschil, buiten het feit dat het verhaal zich afspeelde in een andere tijdsperiode (met name 1300), en had de derde film Evil Dead III: Army of Darkness moeten heten. Maar het was wel degelijk een vervolgfilm met Ash, gespeeld door Bruce Campbell. Eerst werd er zelfs gespeeld met het idee om het The Medieval Dead te noemen. Maar alle fans noemen de film gewoon Evil Dead 3. Het basis-idee was om de horrorfilm naar een ander niveau te brengen weg van de cabin in the woods story. Het was een film die onder-gefinancierd was (eerst 8, nadien 12 miljoen dollar), maar die nauw aan het hart lag van de makers, en bijgevolg ook co-financierders werden. De film werd geen bioscoophit, maar in het video-circuit maakte het brokken. Toch is het een project die niet zozeer wordt gemaakt voor de centjes, dan wel voor de passie voor het filmgenre.

Maar als er dus sprake is van een Amy of Darkness 2, dan zou je in principe moeten spreken van een nieuwe horrorprent die zich afspeelt in een middeleeuwse tijd. Maar Bruce Campbell heeft er wel bij verteld dat het project die wordt uitgewerkt iedereen wel zal verrassen en dat je de woorden van Sam Raimi niet op de letter moet nemen.

“Sam threatens this every six months,” zegt Campbell, “I’ve heard this a thousand times, because in the back of his mind, he never wants to let go, because he loved making these movies. We all loved making them together. They were a nightmare to make, very difficult, but they lasted the test of time, so he’s not going to let that go, and I’m never going to say ‘no’. It’ll be me and a walker fighting some other old guy. But that’s what he does and who knows? It may happen.”


army of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horrorarmy of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horrorarmy of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horror
army of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horrorarmy of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horrorarmy of darkness,evil dead,the evil dead,sam raimi,bruce campbell,ivan raimi,robert tapert,horror
© Sony Pictures Home Entertainment

Ik ben benieuwd naar de remake, maar ik verlang zelf naar een nieuwe Sam Raimi/Bruce Campbell film, dus hoop ik echt dat ze er werk van zullen maken. In tegenstelling tot de Saw sequels, hebben deze makers zoveel meer te bieden aan de fans van het genre. Het is old fashion campy horror vertier met grindhouse trekjes in een comicbook tijdperk. Het zijn bijzonder grappige meesterwerkjes in absurditeit en chaos. Om van te smullen. We zullen jullie op de hoogte houden van de verdere verwikkelingen.

***Related Posts***
04/01/2013: Nieuwe red band Evil Dead trailer
04/05/2007: The Evil Dead volgens Sam Raimi
02/01/2006: De nieuwe Evil Dead remake volgens Bruce Campbell
19/11/2004: The Evil Dead IV ?
23/08/2004: Freddy vs Jason vs Ash

2 Comments

  1. miiki

    Gezien het einde van de film kunnen ze eigenlijk alle kanten op. Ben ook wel benieuwd, Bruce was gewoon te cool !!

    Reply
  2. Bart

    Hopelijk komt het er van, gewoon dikke fun. Die Evil Dead remake lijkt eerder een klassieke horror te zijn met weinig camp en veel bloed.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *