08-03-14

Eva Green schittert in gitzwarte trailer voor Sin City: A Dame to Kill For

We hebben er la,g op moeten wachten maar hier is dan uiteindelijk de trailer van Sin City: A Dame to Kill For (2013) van Robert Rodriguez en Frank Miller. Een paar jaar geleden merkte Rodriguez op dat de nieuwe prent geen co-realisatie zou worden, maar ik denk dat Frank Miller misschien wat moeilijk deed om zijn werk af te staan. De nieuwe film is dus opnieuw en co-realisatie. Het scenario is van Rodriguez maar deze misdaad neo-noir is wel gebaseerd op het werk van Miller, en we weten allemaal dat Miller ondertussen ook heeft bewezen dat hij geen regisseur is, cf. de The Spirit (2008) flop.

sin city a dame to kill for,sin city,frank miller,robert rodriguez,josh brolin,clive owen,mickey rourke,ray liotta,juno temple,killer joe,jeremy piven,smokin aces,brittany murphy,michael clarke duncan,jessica alba,jamie chung,devon aoki,alexa vega,rosario dawson,jaime king,dennis haysbert,michael madsen,bruce willis,joseph gordon-levitt,3d,the spirit,Marton Csokas,eva green

Korte inhoud: Ava Lord heeft haar man Dwight (Josh Brolin / Clive Owen) verraden, een punt achter hun relatie gezet en hem verlaten voor een rijkere man. Jaren later keert Ava terug naar Dwight en beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en vraagt hem te helpen. Wanneer Ava echter Dwight op laat draaien voor de moord op haar man probeert Dwight samen met Marv (Mickey Rourke) zijn naam te zuiveren.

Een paar nieuwe namen werden aan de lijst toegevoegd, enerzijds Ray Liotta, die tegenwoordig de ene productie na de andere opvolgt. De man is onvermoeibaar. Dit jaar jaar heeft hij maar liefst 10 projecten lopen. Daarnaast is er ook de rising star in Hollywood, Juno Temple, die een glansrol vertolkte in Killer Joe (2011). En uiteindelijk is er ook nog Jeremy Piven die de rol van Buddy Israel speelde in Smokin' Aces (2007).

De vorige Sin City (2005) is al 7 jaar geleden en ondertussen zijn er twee acteurs overleden, met name Brittany Murphy en Michael Clarke Duncan. Anderzijds zijn er nog steeds rollen voor Mickey Rourke, Clive Owen, Josh Brolin, Jessica Alba, Jamie Chung (die Devon Aoki vervangt vanwege een zwangerschap), Alexa Vega, Rosario Dawson, Jaime King, Dennis Haysbert en Michael Madsen. Ook Bruce Willis keer terug om hun rol te spelen van Hartigan en ook Joseph Gordon-Levitt maakt zijn debuut in de sin city wereld. Ook Eva Green maakt haar intrede, naast haar ex in het echte leven Marton Csokas.

De film werd in tegenstelling tot de eerste film opgenomen in 3D. Volgens Rodriguez zal dit een nieuwe wereld openen. De Sin City wereld is nochtans volledig in een 2D grafische maar voor de regisseur zal de dimensie misschien de gehele film een nieuwe drive geven. Ik betwijfel het, maar we zullen zien. De comic adaptatie is pas gepland voor 22 augustus 2014, wanneer de film bij ons uitkomt is nog niet bepaald.

*** Sin City: A Dame to Kill trailer ***

Commentaren

Zack Snyder heeft toch 300 kunnen maken zonder inmenging van Frank Miller, ik snap niet dat Rodriguez de film zelf niet regisseert. Nu ja, de eerste Sin City was wel een knap resultaat en ik verwacht niet dat deze duo-job negatief zou zijn voor sin city 2.

Gepost door: Bennett | 08-03-14

Zier er uit als een Sin City remake...had ik misschien beter gevonden zo'n 8 jaar geleden ...

Gepost door: Daan | 09-03-14

Post een commentaar