Tom Cruise alleen op aarde in Oblivion van Joseph Kosinski

Het wordt uitkijken naar de nieuwe film van Joseph Kosinski, de regisseur die met Tron Legacy (2010) zijn indrukwekkende debuut maakte. De film vertoonde heel wat zwaktes, met name het script, maar op vlak van toon, speciale effecten, fotografie en muziek heet deze Tron sequel toch wel indruk kunnen maken. Nu pakt de regisseur uit met de post-apocalyptische Sci-Fi Oblivion (2013) met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol.

oblivion,tom cruise,morgan freeman,olga kurylenko,tron legacy,nikolaj coster-waldau,Melissa Leo,Andrea Riseborough,zoe bell,Michael Arndt,Karl Gajdusek,William Monahan,the departed,Arvid Nelson,wall-e,i am legend,post-apocalypse

Korte inhoud: Ten gevolge van een kernoorlog is het aardoppervlak compleet verwoest. De paar overlevenden kunnen niet verder leven op de grond en zoeken hun toevlucht in de wolken, om daar een nieuw leven te leiden, ver weg van de aardse aliens die immuun zijn geworden voor de hevige straling. De militair Jack Harper (Tom Cruise) is één van de laatste werknemers op aarde, bevoegd voor het onderhoud van drones die een belangrijke bron zijn voor de ontginning van grondstoffen. Maar zijn missie komt plots op een ander spoor wanneer hij redding moet bieden bij een knappe jonge vrouw (Olga Kurylenko) die met haar ruimteschip is gecrasht. Haar komst veroorzaakt een reeks van gebeurtenissen die hem dwingt om bepaalde zaken in vraag te stellen.

Voor zijn 2de langspeelfilm heeft de nog jonge regisseur een productiebudget van maar liefst 140 miljoen dollar gekregen, wat echt wel een pak geld is. Daarnaast heeft hij ook nog eens een stevige cast, met naast Cruise en Kurylenko, ook Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo, Andrea Riseborough en stuntvrouw turned actress Zoe Bell. De film is gebaseerd op de comic van Kosinski en Arvid Nelson en nadien in een script gegoten door de regisseur met de hulp van The Departed scenarist William Monahan. Nadien werd het achtereenvolgens bewerkt door Karl Gajdusek en Michael Arndt.

De rechten van het werk waren in handen van Disney die ook al Tron Legacy had gemaakt, en wou dat deze Oblivion een familie-vriendelijke PG-rating zou krijgen. Maar zoiets had een belemmering geweest op de creatieve vrijheid en bijgevolg heeft Disney de rechten verkocht een Universal Pictures die er een PG-13 film van ging maken. Universal is in ieder geval in de wolken van het project: “Het is één van de mooiste scripts die we hebben kunnen lezen”. Mocht het slecht zijn zouden ze het in ieder geval niet gezegd hebben, maar ik ben er in ieder geval benieuwd naar.

De trailer is in ieder geval indrukwekkend, met een hint naar I Am Legend (2007) en de animatiefilm Wall-e (2008), ook al verklapt hij weeral teveel over de plot (when will they learn?!?). Ook Tom Cruise ziet er behoorlijk goed uit in de trailer en Morgan Freeman lijkt wel een nieuwe Morpheus uit de Matrix films. Oblivion zou op 10 april 2013 in de zalen moeten draaien.


*** Oblivion trailer ***

2 Comments

  1. gilles

    “De trailer is in ieder geval indrukwekkend, met een hint naar I Am Legend (2007) en de animatiefilm Wall-e (2008), ook al verklapt hij weeral teveel over de plot (when will they learn?!?)”
    Dit is nu net de reden waarom ik steeds minder naar trailer kijk. Tron Legacy vond ik ‘ok’ maar er kon veel uit het script gehaald worden dan datgene wat we uiteindelijk gezien hebben. Bleef bij momenten een beetje op mijn honger zitten.

    Reply
  2. Aless

    I Am Legend vond ik wat aan de saaie kant, dus hoop ik dat ze er iets meer mee zullen doen dan simpelweg een actiefilm met Tom die achter aliens aan zit…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *