Regisseur Juan Carlos Fresnadillo verlaat Highlander reboot

Er is al een tijdje bekend dat ze werken aan een reboot van Highlander (1986) en de regisseur die ze hiervoor hadden aangesproken heeft ondertussen zijn kar gekeerd en heeft het project verlaten. Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) zou geen overeenstemming hebben kunnen bereiken met producent Summit Entertainment over de verhaallijn van de film. Het ziet er dus naar uit dat de productie van Highlander (????) nog wat verschoven zal worden.

Juan Carlos Fresnadillo,highlander,justin lin,Ryan Reynolds,Intruders,clive owen,Matt Holloway,Art Marcum,Melissa Rosenberg,Raw Leiba,Lisa Barbuscia,highlander endgame

Korte inhoud: Geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518, Connor Macleod (Ryan Reynolds) is onsterfelijk. Wanneer hij tijdens een gevecht gewond raakt en niet sterft, wordt hij verbannen uit zijn dorp. Hij ontmoet een andere onsterfelijke, Ramirez, die hem het zwaardmansschap leert en de manieren van onsterfelijke. In het New York van 1986 is de locatie van de Gathering, waar Macleod en een paar overgebleven onsterfelijken moeten strijden voor the Prize, waarmee je de macht op aarde voor altijd hebt.

De precieze reden waarom hij het heeft afgetrapt is niet bekend. Nochtans keek hij er reikhalzend naar uit. In een interview zei hij het volgende: “I’m so keen to make it, because I think it would be a very interesting new approach into that world, but let’s see because we’re in an early stage still.” Hij voegde er nog aan toe op de vraag of het een reboot zou worden met onbekende acteurs: “Some kind of new flavor, how about that? Especially because of the big theme of the story, which is the immortality as a curse, because I found it so interesting.” En volgens mij zat daar het probleem (puur speculatie van mijn part) Juan Carlos wou waarschijnlijk iets verder gaan met de reboot dan wat de studio in gedachten had.

De meeste spin-offs van de film, waaronder zes bioscoopfilms, drie tv-series en vier computerspellen, werden de afgelopen jaren matig ontvangen door fans en pers, en dat is nog zacht uitgedrukt. Bijgevolg vond ik het idee van een reboot eigenlijk nog zo slecht niet. Ook al denk ik dat de regisseur veel talent heeft, heeft hij toch wat steken laten vallen met zijn vorige horror-thriller Intruders (2011). Vooreerst wist iedereen met een klein beetje filmervaring al na 30 minuten hoe de film in elkaar zat, en ook de vertolking van Clive Owen was gewoon ondermaats. Het verwonderde me niet dat de film met zijn 13 miljoen dollar productiebudget nog geen 3 miljoen dollar opbracht wereldwijd! En met zo’n flop kan je als regisseur misschien moeilijker jouw willetje doordringen.

We zullen zien welke regisseur het scenario van Matt Holloway, Art Marcum en Melissa Rosenberg zal overnemen. Het zou wel eens kunnen dat Justin Lin de job krijgt aangeboden, gezien hij nu al bij de productie betrokken is, en onlangs met Fast Five (2011) bewezen dat hij een geslaagde actie-thriller kan maken. Toch zou ik liever een regisseur zien met iets meer drama-skills. Voor de casting viel ook nog de naam van Raw Leiba, een gespierde freak die waarschijnlijk gecast zal worden als Connors aartsvijand The Kurgan (eerder vertolkt door Clancy Brown). Nu nog een knappe vrouw vinden met al evenveel charisma als Lisa Barbuscia (Highlander: Endgame).

3 Comments

  1. nils

    Het zal toch niet meer hetzelfde zijn zonder de muziek van Queen. Maar misschien verzinnen ze wel iets met een hedendaagse remix.

    Reply
  2. Joost

    Het zal inderdaad niet hetzelfde zijn zonder de muziek en Ryan Reynolds vind ik nu ook weer niet de beste keuze…

    Reply
  3. meireke

    Zo gauw ik er van hoorde zag ik deze reboot volledig zitten, maar nu ik de naam Ryan Reynolds zie staan heb ik er plots veel minder zin in. Hoe komen ze erbij?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *