WikiLeaks film in de maak

En er komt dan toch een Wiki-Leaks film, hopelijk met een pak onthullingen die we eigenlijk nog niet wisten. Het verhaal zou gaan over de rechterhand van Julian Assagne, de Duitse activist Daniel Domscheit-Berg die vertolkt zal worden door acteur Daniel Brühl (Good Bye Lenin!, Inglorious Basterds). De nog Untitled WikiLeaks (2013) film wordt uitgegeven door DreamWorks en geregisseerd door Bill Condon (Twilight: Breaking Dawn part 1 & 2, Kinsey, Dreamgirls).

Brühl vervangt acteur James McAvoy die wegens verplichtingen voor de X-Men-film Days Of The Future Past (2014) geen tijd meer had voor de Wiki-film. Hoewel eerder werd gedacht dat hij een cruciale rol in het WikiLeaks-netwerk was als woordvoerder van de organisatie, is hij later gebroken van Assagne en schreef een boek over zijn ervaringen.

Productiehuis DreamWorks heeft de rechten van zijn boek met de titel Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website . Zij hebben verder ook de rechten gekocht van het Wiki-boek WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy, geschreven door David Leigh en Luke Harding.

Eerder is bekendgemaakt dat Benedict Cumberbatch de rol van WikiLeaks-oprichter Julian Assagne speelt, in plaats van Jeremy Renner die eerder werd vernoemd, maar hij wordt ondertussen zo’n beetje overboekt met gespierde projecten als Mission: Impossible 5 (2014) en The Avengers 2 (2015). Het scenario van de nog titelloze film is geschreven door Josh Singer, de scenarist van seriesd als “Lie to Me” en “Fringe”. Ook Laura Linney zou aangesproken zijn voor een nog onbekende rol. Het is nog niet bekend wanneer de film verondersteld is om in de zalen te draaien, maar ik kijk er al naar uit.

1 Comment

  1. gilles

    Wel rare castingkeuze. Benedict Cumberbatch trekt geen beetje op Jeremy Renner.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *