Nieuwe World War Z trailer !

Nadat een paar maanden geleden de eerste trailer op het net werd gegooid, kunnen we vandaag genieten van de 2de trailer van deze postapocalyptische horrorfilm World War Z (2010) van Marc Forster, een regisseur die indruk maakt met zijn drama films (Monster’s Ball, Finding Neverland, The Kite Runner), maar ondertussen ook serieus heeft weten te ontgoochelen met Quantum of Solace (2008). Zijn nieuwste film is tot nu toe de duurste zombiefilm ooit, met een budget van ruim 125 miljoen dollar.

world war z,brad pitt,marc forster,mireille enos,matthew michael carnahan,damon lindelof,j michael straczynski,children of men,prometheus,george a romero,zombie,inception,post-apocalypse

Korte inhoud: VN-vertegenwoordiger Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw (Mireille Enos) en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.

Forster is het soort regisseur die zich niet vastpint aan één genre, maar blijkbaar huppelt van drama, naar actie, naar biopic en nu uiteindelijk naar het horrorgenre. Soms is het resultaat verbluffend, soms slaat hij de bal mis, maar vervelend wordt het nooit. De horrorprent is gebaseerd op het boek van Max Brooks, die eigenlijk een verzameling is van first-person anekdotes. De auteur heeft uiteraard op zijn beurt zijn inspiratie gezocht is de zombiefilms van George A. Romero. Critici prezen het boek voor zijn vernieuwende blik op het zombie-genre, maar ook voor zijn scherpe kritiek op de kortzichtigheid van de mens, de corrupte van de corporate wereld en de onmacht van de overheid.

Het is het productiehuis van Brad Pitt (Plan B Entertainment) die zich kon ontfermen in 2007 over het werk van Brooks. Het scenario werd uiteindelijk geschreven door Matthew Michael Carnahan (The Kingdom, State of Play) en spijtig genoeg ook Damon Lindelof die op z’n eentje waarschijnlijk wel verantwoordelijk is voor alles wat sputtert aan Prometheus (2012). Het eerste scenario was echter van J. Michael Straczynski, maar deze draft, die door Brooks de hemel werd ingeprezen en die deed denken aan Children of Men, werd richting prullenmand geworpen omdat er (naar verluidt) véél te weinig actie in zat.

De film had al in december van vorig jaar in de bioscoop moeten draaien, maar de productie verliep niet zoals gepland. Iemand van de productie had prop-wapens in het holst van de nacht laten overvliegen naar Budapest, en had hiervoor niet de nodige toestemmingen. Bij een raid op het warenhuis van de Anti-Terrosime Cel zijn de wapens aangetroffen en tot overmaat van ramp bleken de wapens ook nog eens schietklaar aangetroffen, tegen alle regels en afspraken in. Het zag er naar uit dat het productiehuis zou beschuldigd worden van illegale wapenhandel. Gelukkig hebben de autoriteiten de klacht laten vallen. Maar daarnaast waren er ook ! zeven weken ! reshoots in Budapest. Geruchten deden vermoeden dat de film te ver verwijderd was van het boek en dat ze dat wilden herstellen. Je zou bij wijze van spreken in zeven weken bijna een nieuwe film kunnen draaien. Ik vermoed dat het productiebudget bij deze ook nog wat is gestegen.

De trailer ziet er in ieder geval indrukwekkend uit. De visuele effecten zien er behoorlijk realistisch uit en ik heb echt de indruk dat de film ook iets te vertellen heeft. Enkel spijtig dat ze zo nodig weer die Inception (2010)-hoorn moesten gebruiken op de klankband van de trailer. Hier zit echt wel slijt op. De release staat voor ons nu op 10 juli 2013.


*** World War Z trailer #2 ***

4 Comments

  1. gleny boy

    Waarom Marc Forster?? Hebben ze dan niets geleerd over zijn aanpak van QoS. Eerst het scenario verprutsen, nadien reshoots en nu waarschijnlijk een halfbakken zombiefilms met nu en dan een spectaculair cgi shot.

    Reply
  2. micha

    Inderdaad indrukwekkend, maar ik vrees dat we los van al die visuele effecten maar een mager verhaaltje zullen hebben. De trailer lijkt in ieder geval niet op Children of Men.

    Reply
  3. Greg

    Ik vraag me altijd af waarom zombies soms worden afgeschilderd als intelligente wezens. Het essentiële karakteristiek van een zombie, naast het feit dat hij half-dood is, is dat hij ‘hersenloos’ is, of tenminste een hersenen die niet meer naar behoren functioneert.

    Reply
  4. Brecht

    I have had it with these motherfucking zombies on this motherfucking plane!
    🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *