Guillermo del Toro pakt uit met horrorprent Mama

Telkens wanneer Guillermo del Toro op de proppen komt met een nieuwe lugubere horrorprent, kan je niet anders dan hoge verwachtingen koesteren. De Mexicaanse regisseur voelt zich geheel op zijn gemak met het genre. Ik vind niet al zijn films even geslaagd, maar The Devil’s Backbone (2001) en Pan’s Labyrinth (2013) zijn toch behoorlijk geslaagde films.

Guillermo del Toro,mama,Andres Muschietti,horror,The Orphanage,julias eyes,pans labyrinth,the devils backbone,Jessica Chastain,Nikolaj Coster-Waldau,Megan Charpentier,Isabelle Nelisse

Wat nog meer opvalt is de vernieuwende kwaliteit van de films die hij produceert en waarvan hij de regie heeft overgelaten aan andere cineasten. Denk maar aan Splice (2009), Julia’s Eyes (2010) en The Orphanage (2007). En hier pakt hij uit met de nieuwe horrorprent Mama (2013), in een langspeel-regiedebuut van Andres Muschietti, die eerder al een kortfilm versie van de film had gemaakt in 2008.

Korte inhoud: De dag waarop hun vader hun moeder vermoordde, verdwenen de zusjes Victoria (Megan Charpentier) en Lilly (Isabelle Nélisse) spoorloos in de bossen. Vijf lange jaren hebben hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin, Annabel (Jessica Chastain), radeloos naar hen lopen zoeken. Maar wanneer de kinderen uiteindelijk levend in een vervallen hut gevonden worden, vraagt het koppel zich af of de meisjes wel de enige gasten zijn die ze in hun huis hebben verwelkomd. Wanneer Annabel de kinderen probeert gewoon te maken aan een normaal leven, raakt ze ervan overtuigd dat er een kwaadaardige aanwezigheid in hun huis is. Hebben de kinderen een traumatische stressreactie of worden ze bezocht door een geest? Hoe hebben deze gebroken kinderen al die jaren voor zichzelf kunnen zorgen? In een zoektocht naar antwoorden op deze verontrustende vragen zal de nieuwe moeder ontdekken dat het gefluister dat ze rond bedtijd hoort, afkomstig is van de lippen van een dodelijke entiteit…

De trailer ziet er in ieder geval zeer bangelijk uit (in de twee betekenissen van het woord). Niet alleen de casting van Jessica Chastain is een groot pluspunt, maar het verhaal is ook op een intrigerende manier verteld en gefotografeerd. Een paar jaar geleden had je een invasie van Zuid-Koreaanse en Japanse horror, nu is het blijkbaar de beurt aan de latino’s. De muziek van de film werd opnieuw gecomponeerd door Fernando Velázquez die al aan een serieuze waslijst van films heeft gewerkt. Toch zullen we ons geduld nog even moeten oefenen, gezien de film pas op 15 mei 2013 in de zalen draait, en dat bijna 4 maanden na zijn bioscooppremière in de States.


*** Mama trailer #2 ***

1 Comment

  1. jens

    Lijkt op zo’n 12 in een dozijn film zoals ze er in Azië aan de lopende band maken. Heb er mijn twijfels van dat de naam van Guillermo hier iets aan zal veranderen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *