The Paperboy met een verrassende Zac Efron en Nicole Kidman

Het is even wennen om Zac Efron te zien in een film die mijlenver verwijderd is van High School Musical (2006). In de opkomende The Paperboy (2012) van Lee Daniels duikt hij in de huid van een toy boy.

Korte inhoud: Een verslaggever keert (Matthew McConaughey) terug naar zijn thuishaven in Florida om onderzoek te verrichten naar de mogelijk onterechte veroordeling van een man (John Cusack) in de dodencel. Zijn doelloze jongere broer (Zac Efron) helpt hem hierbij, maar tijdens het proces wordt hij verliefd op de vrouw (Nicole Kidman) waar de veroordeelde een romantische correspondentie mee onderhoudt.


the paperboy,zac efron,nicole kidman,Matthew McConaughey,john cusack,lee daniels,precious,the butler,Alex Pettyfer,Tobey Maguire,Peter Dexter,pedro almodovarthe paperboy,zac efron,nicole kidman,Matthew McConaughey,john cusack,lee daniels,precious,the butler,Alex Pettyfer,Tobey Maguire,Peter Dexter,pedro almodovarthe paperboy,zac efron,nicole kidman,Matthew McConaughey,john cusack,lee daniels,precious,the butler,Alex Pettyfer,Tobey Maguire,Peter Dexter,pedro almodovarthe paperboy,zac efron,nicole kidman,Matthew McConaughey,john cusack,lee daniels,precious,the butler,Alex Pettyfer,Tobey Maguire,Peter Dexter,pedro almodovar

Efron ontpopt zich hier blijkbaar stilletjes tot een volwaardige acteur. Hij heeft de ‘looks’ maar het dramatische vermogen bleef in het verleden toch wat beperkt. Hier laat hij zien dat hij niet zomaar een coverboy is van een teenage musical,… ook al wordt hij hier opgevoerd als een jonge, aantrekkelijke Tom Cruise die veel vrouwenhartjes zal stelen. Toch was hij niet de eerste keuze van de regisseur. Zowel Tobey Maguire als Alex Pettyfer kwamen eerst in aanmerking. Anderzijds zit er heel wat acteertalent in de film, met name de nog steeds knappe Kidman die onlangs nog in schaars geklede promo-pics opdook. De 45-jarige actrice ziet in ieder geval opvallend anders uit, van haar drama rollen in The Others, Rabbit Hole of zelfs Australia. Ze heeft, mijn inziens, misschien wel iets te lang in de zon gelegen voor de rol en staat zichtbaar op springen.

De zwarte regisseur Lee Daniels heeft eerder indruk gemaakt met Precious (2009), een film die twee oscars opleverde voor beste scenario en beste actrice. En net zoals Precious heeft ook deze film een beperkte release in de States. Dit wil uiteraard niets zeggen over de kwaliteit. The Paperboy met zijn retro-strijl en zijn onconventionele aanpak werd in ieder geval al genomineerd in Cannes, wat op zich al een goed voorteken is. Eerder werd Pedro Almodóvar aangesproken, zodat hij zijn eerste Engelstalige prent kon maken, maar hij wees uiteindelijk het project af. Toch heeft hij zijn invloed gehad op het eerste stadium van het script gebaseerd op de roman van Peter Dexter. The Paperboy komt bij ons uit op 17 oktober 2012. Kidman en Cusack duikten tevens op in de nieuwe Lee Daniels film The Butler (2013), over de butler van het Witte Huis die 8 Amerikaanse presidenten heeft bediend.


*** The Paperboy trailer ***

1 Comment

  1. Bram

    Wow, wat hebben ze met Nicole Kidman gedaan? En wat een vreselijk accent 😮

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *