Pitch Perfect (2012) ***½ Blu-ray review

Toen ik voor het eerst hoorde van Pitch Perfect (2012), dacht ik meteen aan een soort flauw afkooksel van Bridesmaids (2011) en de tv-serie “Glee” , maar de film was stukken beter dan verwacht. Ik ben normaal geen grote fan van muziekfilms, maar deze wist me hoe dan ook toch te bekoren.

pitch perfect,jason moore,kay cannon,mickey rapkin,bridesmaids,glee,stomp the yard,brittany snow,anna camp,anna kendrick,skylar astin,ben platt,alexis knapp,ester dean,hana mae lee,kelley jakle,wanetah walmsley,shelley regner,nicole lovince,rebel wilson,bachelorette,adam devine

De film werd geregisseerd door Jason Moore die met deze film zijn langspeelfilmdebuut maakt. Het verhaal werd geschreven door 30 Rock schrijver Kay Cannon, gebaseerd op het boek van Mickey Rapkin.

Korte inhoud: Twee concurrerende a capella zanggroepen, Divisi (allemaal meisjes) en Treblemakers (allemaal jongens), strijden om het “International Championship of Collegiate A Capella” (ICCA) te winnen, dat elk jaar in de lente gehouden wordt op Carnegie Hall. Divisi krijgt echter te maken met persoonlijke conflicten: hun zangeres Chloe (Brittany Snow) heeft stemproblemen, vele van hen zijn afgestudeerd en hun leider Aubrey Anna Camp probeert wanhopig te groep bijeen te houden. Dan wordt de eerstejaars studente Beca Mitchell (Anna Kendrick) in de groep opgenomen. De rebelse Beca heeft goede ideeën maar deze worden routinematig neergesabeld door Aubrey. Ondertussen probeert Beca niet verliefd te worden op Jesse (Skylar Astin), een nieuw lid van de Treblemakers.

Naast de nog vrij onbekende regisseur zien we ook nog een pak nieuwe gezichten in de casting, zoals Ben Platt, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Kelley Jakle, Wanetah Walmsley, Shelley Regner en Nicole Lovince. Actrice Elizabeth Banks en Rebel Wilson zijn wel bekende koppen. Rebel was tezien in Bridesmaids en binnenkort in die andere girl-film Bachelorette (2012). Ook Adam DeVine is een jonge en talentvolle acteur die we al eens eerder aan het werk zagen. Mijn enige kritiek is misschien dat de muziekkeuze niet altijd even geslaagd is. Maar het is het scherpe, ironische script en de sterke vertolkingen die ons toch over de brug halen.


 Pitch Perfect review animated picture Pitch Perfect review animated picture Pitch Perfect review animated picture
© Universal Pictures Home Entertainment

Ook al werd Les Misérables (2012) bewierookt vond ik deze Pitch Perfect één van de beste muziekfilms van het jaar . Ook al wordt deze film verkocht als PG13, is het taalgebruik en de beelden toch niet zo lief. De film is een soort ongekuiste versie van Stomp the Yard (2007). Ook opmerkelijk is de stemkwaliteit van Anna Kendrick. Nope, ik denk niet dat hier veel autotune aan te pas is gekomen, de dame is een Broadway actrice en is best wel toonvast. Zelfs als jonge spruit kon ze dit al; hier hebben jullie het bewijs.

Pitch Perfect is vanaf 17 april 2013 te verkrijgen op Blu-ray, met audio-commentaar met Regisseur Jason Moore en Producers Elizabeth Banks, Max Handelman en Paul Brooks, maar ook The Pitch Perfect music video, deleted en extended scenes. Gewoon 1 uur met bonusmateriaal! Was het bonus-materiaal op elke Blu-ray maar zo uitgebreid als op deze schijf.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 04 april 2013

***Related Post***
21/11/2014: Elizabeth Banks met gemengde gevoelens bij regiedebuut Pitch Perfect 2

 


*** Pitch Perfect trailer ***

3 Comments

  1. Louis

    Noemt de meidengroep niet de ‘Barden Bellas’ ?
    Dit is trouwens een film waar ik echt naar uitkijk! 😀

    Reply
  2. Aless

    Heeft Glee eigenlijk wel succes gehad. Hier heb ik het nooit op tv gezien. De film nog niet gezien maar de trailler ziet er wel veelbelovend uit.

    Reply
  3. Julie

    Heb veel moeten lachen maar ook heerlijk mee gezongen 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *