Harde Walter Hill actie in Bullet to the Head

Je houdt het niet voor mogelijk maar regisseur Walter Hill – bekend van harde actieprenten zoals The Warriors (1979), 48 Hrs (1982), Red Heat (1988), Last Man Standing (1996) – heeft na 10 jaar afwezigheid een nieuwe langspeelfilm. Hij was in tussentijd wel wat actief met tv-series, maar heel wat fans kijken wel uit naar deze Bullet to the Head (2013), niet te verwarren met de quasi gelijknamige John Woo film. In de hoofdrol zien we de actie-veteraan Sylvester Stallone aan het werk.

bullet to the head,walter hill,sylvester stallone,last man standing,48 hrs,the warriors,red head,sung kang,alexis nolent,alessandro camon,christian slater,sarah shahi,dominique duvernay,weronika rosati,get carter,jason momoa

Korte inhoud: Een huurmoordenaar (Stallone) vormt een team met een jonge NYPD rechercheur (Sung Kang) in een gewaagd onderzoek dat hen van de groezelige achterbuurten van New Orleans naar de machtige top van Washington leidt. Het onwaarschijnlijke duo, bij elkaar gebracht door twee wrede moorden, neemt het op tegen iedereen die hen in de weg staan, en wil kost wat het kost wraak nemen.

Fans van old school actie zullen hier veel plezier aan beleven. Er zitten zelfs old fashioned axe-fights in! De film is gebaseerd op een Franse comic van Alexis Nolent (zie albums). Het scenario is van de hand van Alessandro Camon (The Messenger).

De film had eigenlijk al in de bioscoop moeten zijn maar de release is opgeschoven naar 2013. De reden hiervan is niet duidelijk, maar ervaring vertelt ons dat er waarschijnlijk iets scheelt met de beelden en/of de montage. Er waren zelfs al geruchten dan Stallone de montage van de film voor zijn rekening wou nemen, maar deze geruchten werden snel de kop ingedrukt door de regisseur zelf die zei dat ‘hij’ ermee bezig was. Wat het ook moge zijn, we zullen nog een paar maand moeten wachten alvorens we deze prent op ons bord krijgen.

Ik hou wel van de trailer. Het ziet er bad-ass uit met een vleugje humor naar de goede traditie van die 80’ties-buddy-movie-films. Jason Momoa ziet er weer schitterend uit als bad guy uit, en tevens heel gevaarlijk met zijn bijl. We zien ook een klein rolletje voor Christian Slater, Sarah Shahi, Dominique DuVernay en Weronika Rosati. Het is een soort nieuwe 48 Hrs met een hint van Get Carter (2000). Laat maar komen !

2 Comments

  1. johan

    Haha.. Ik dacht net jemig durven ze dat nummer in een trailer te stoppen?? Tot het commentaar van de Aziaat. Vette poster. Het is overigens Bullet TO the head (2013) / Bullet IN the head (1990)

    Reply
  2. Aless

    Ben een grote fan van Jason Momoa !! Zeker na Game of Throne.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *