Keira Knightley in Jack Ryan film

Het is al een tijdje geleden dat ik Keira Knightley heb gezien in een actie thriller. Ook al heeft ze zowat hetzelfde figuur als Olivia Wilde, ik vind ze nog steeds een stuk beter acteren als haar sexy kloon. Ik verheug me dus ook op haar rol in de opkomende Jack Ryan reboot (yep, het wordt een origin-story), Jack Ryan (2013), naar het personage gecreëerd door Tom Clancy. Ze werd gekozen voor de vrouwelijke hoofdrol boven de andere kandidaten Evangeline Lilly en Felicity Jones.

Korte inhoud: Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen en de Amerikaanse bevolking te beschermen, alsook zijn vrouw Cathy (Keira Knightley).

Knightley is een actrice die resoluut kiest voor kwaliteitsfilms. Binnenkort zal ze tevens te bewonderen zijn in Leo Tolstoy’s Anna Karenina van regisseur Joe Wright. Maar hier duikt ze op in iets heel anders. Keiro verwoordt het als volgt: “I thought, I think I’d quite like to do something that’s just entertainment. Not just entertainment, but entertainment in that kind of Hollywood sort of run-around with explosions. I’ve always loved thrillers, thrillers are incredibly difficult to do which is why there’s so few of them made now, and [the Jack Ryan films] have always been really good thrillers, so I sort of fancied that.”

Ze is in ieder geval in goede handen, gezien de film geregisseerd wordt door Kenneth Branagh (Valkyrie, Hamlet, Henry V). Ook acteur Chris Pine is iemand met voldoende acteertalent, om deze prent voor een groot stuk met beide schouders te dragen. Daarnaast is er nog Kevin Costner en Kenneth Branagh speelt ook nog een rolletje in de film. Ze hebben ook nog eens Steven Zaillian en David Koepp, twee van de betere scenaristen uit Hollywood, kunnen strikken. Deze prent zit dus wel stevig in het zadel.

Jack Ryan heeft al verschillende keren opgedoken in films, maar nog nooit was zijn personage de focus van het verhaal. The Hunt for Red October, Patriot Games, Clear and Present Danger en The Sum of All Fears waren politieke thrillers met vertolkingen van Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck. In de boeken van Tom Clancy zit in ieder geval voldoende materiaal voor heel wat Jack Ryan films. Maar we zullen ons geduld nog wat moeten oefenen, want deze reboot zou maar pas op 1 januari 2014 bij ons in de zalen draaien.

***Related Posts***
22/12/2008: Een nieuwe Jack Ryan franchise op komst
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

3 Comments

  1. Julie

    Casting valt voor mij toch wat tegen. Met alle respect voor de films van Keira, maar is nu ook niet meteen de actrice waarvoor ik me wil verplaatsen.

    Reply
  2. kristan

    Chris Pine is nu niet meteen een acteur die ik zou verwarren met een CGI agent eigenlijk. Ziet er iets te afgelikt uit. Keira is altijd wel een leuke aanwinst. Benieuwd naar de trailer.

    Reply
  3. mark

    Tenminste nog eens een aantrekkelijke vrouw zonder borsten en plastische chirurgie die nog eens goed kan acteren. Ik ben fan !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *