Sony aast op Ang Lee voor Cleopatra remake

Twee jaar geleden was er al sprake van een Cleopatra remake met Angelina Jolie, maar nog steeds is Sony er niet in geslaagd om de film in productie te brengen. Eerder kwam David Fincher in aanmerking voor de regie van de film, maar hij heeft ondertussen afgehaakt. De film zou gebaseerd zijn op Cleopatra: A Life, van Stacy Schiff.

De filmstudio hoopt nu Ang Lee te strikken als regisseur. Het is niet bekend waarom Fincher, die lang enthousiast was over het project, zich heeft teruggetrokken. Fincher wou blijkbaar een minder romantisch beeld neerzetten van de koningin dan in andere films over de enige vrouwelijk farao ooit. Jolie heeft aangegeven vooral geïnteresseerd te zijn in haar leiderschap. Ze wil geen sekssymbool van de Egyptische koningin maken: “Ze was heel interessant, maar niet geweldig mooi”, zei de actrice tegen The Daily Telegraph. Volgens Jolie is Cleopatra vaak verkeerd geportretteerd. “Ik dacht dat het alleen maar over glamour ging, maar toen ik over haar ging lezen, ontdekte ik dat ze een leider was die vijf talen sprak.” Elizabeth Taylor speelde de filmrol in 1963. “Mijn spel zal niet zo charmant zijn als dat van Elizabeth”, voegde ze eraan toe. “de bedoeling zou moeten zijn een andere waarheid over haar neer te zetten, die van farao in de geschiedenis.”


cleopatra,angelina jolie,david fincher,house of cards,ang lee,sony,james cameron,paul greengrass

Twee jaar geleden was James Cameron de beoogde man om op de regiestoel te gaan zitten, maar toen kregen zijn twee Avatar-films het groene licht en moest hij zich uit het project terugtrekken. Vorig jaar werd er ook nog gespeculeerd over regisseur Paul Greengrass die Jolie zou aansturen als de Egyptische koningin. Nadien kwam Fincher in de picture gezien hij al een goede relatie had opgebouwd met Sony. Wanneer de productie van Cleopatra begint is nog niet bekend. Naar verluidt zou de film in 2014 in de bioscopen uitkomen.

Op dit ogenblik is nog niet bekend of Fincher zijn Millennium Trilogy zal kunnen afwerken. Hij is ondertussen bezig met een remake van de BBC tv-serie House of Cards (2013), met acteurs Kevin Spacey, Robin Wright, Sakina Jaffrey en Corey Stoll. Het verhaal zal zich deze keer afspelen in de States aan de vooravond van politieke verkiezingen. Het verhaal zal draaien rond de meedogenloze republikein Frank Underwood die zijn oog heeft laten vallen op de topfunctie in Washington. Netfix heeft 26 afleveringen van elk 60 minuten besteld uitgespreid over twee seizoenen. Fincher heeft de eerste twee episodes geregisseerd.

***Related Posts***
15/06/2010: Angelina Jolie als Cleopatra
26/10/2008: Catherine Zeta-Jones als Cleopatra

2 Comments

  1. micha

    Geen sekssymbool dus. Daarom hebben ze gekozen voor Angelina Jolie. Ik snap het.

    Reply
  2. Ascaliban

    Waarom is Fincher vergleden naar het maken van sequel, remakes en tv-series??
    Angelina Jolie vind ik anders wel geknipt voor de rol. Liever haar dan Olivia Wilde die zowat in alles opduikt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *