17-08-12

Arnold Schwarzenegger in The Last Stand van Jee-woon Kim

Ook al had Arnold Schwarzenegger eerder gezegd Hollywood de rug definitief toe te keren, zit zijn 2de mandaat als gouverneur van Californië sinds 3 januari 2011 erop. Ondertussen heeft hij al wat cameootjes achter de rug in de The Expendables films, en binnenkort zal hij de hoofdrol spelen in de western The Last Stand (2013).

Jee-woon Kim,arnold schwarzenegger,the last stand,Eduardo Noriega,Peter Stormare,Andrew Knauer,Jeffrey Nachmanoff,George Nolfi,Genesis Rodriguez,Forest Whitaker,Jaimie Alexander,Johnny Knoxville,Harry Dean Stanton,Rodrigo Santoro,Lorenzo di Bonaventura,Ji-yong Kim,Mowg,A Tale of Two Sisters,A Bittersweet Life,I Saw the Devil

Korte inhoud: Voormalig LAPD-agent Owens (Arnold Schwarzenegger) heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het kleine dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij de drugsbaron Gabriel Cortez (Eduardo Noriega) samen met zijn bendeleden onder leiding van Burrell (Peter Stormare) en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

Het boeiende aan deze moderne western is dat het geregisseerd wordt door de Zuid-Koreaan Jee-woon Kim die we nog kennen van zijn A Tale of Two Sisters (2003), A Bittersweet Life (2005) en I Saw the Devil (2010). Stuk voor stuk ijzersterke films met verhalen waar je het koud zweet van krijgt. Zijn films zijn genadeloos, onvergetelijk en zonder compromissen. Ik ken geen betere regisseur voor de geest halen die ons de stuipen op het lijf kan jagen en hij behoort nog steeds tot mijn top 10 van Beste Regisseurs. En met The Last Stand maakt hij zijn Amerikaans debuut. Wow!

Hoe slaagt Arnold er toch altijd weer in om ons te verrassen met veelbelovende projecten. Als ik zie met welke rotzooi-regisseurs Jean-Claude Van Damme altijd kwam opdraven. Maar goed, het was de keuze van de regisseur die op zoek was naar een iets oudere kick-ass hoofdacteur voor de rol. Zijn eerste keuze was Liam Neeson, maar hij bleek zich niet te kunnen vrijmaken en toen viel de naam van Arnold. Het enige wat Jee-woon Kim nog nodig heeft is een sterk script en hier tast ik wat in het duister want van Andrew Knauer heb ik nog nooit gehoord. Hij wordt echter bijgestaan door Jeffrey Nachmanoff (The Day After Tomorrow, Traitor) en George Nolfi (The Bourne Ultimatum, The Adjustment Bureau), geen hoogvliegers maar wel talentvolle scenaristen.

Arnold zal in de film te zien zijn naast de bevallige Genesis Rodriguez als Agent Ellen Richards en Agent John Bannister wordt gespeeld door Forest Whitaker. Daarnaast zien we tevens Jaimie Alexander, Johnny Knoxville, Harry Dean Stanton en Rodrigo Santoro opduiken. Los van de keuze van Johnny Knoxville vind ik dit echt wel een interessante casting. De productie van de film is in handen van Transformers producer Lorenzo di Bonaventura. Regisseur Jee-woon Kim heeft voor dit Amerikaans debuut zijn cameraman Ji-yong Kim en zijn componist Mowg meegebracht.

jee-woon kim,arnold schwarzenegger,the last stand,eduardo noriega,peter stormare,andrew knauer,jeffrey nachmanoff,george nolfi,genesis rodriguez,forest whitaker,jaimie alexander,johnny knoxville,harry dean stanton,rodrigo santoro,lorenzo di bonaventura,ji-yong kim,mowg,a tale of two sisters,a bittersweet life,i saw the deviljee-woon kim,arnold schwarzenegger,the last stand,eduardo noriega,peter stormare,andrew knauer,jeffrey nachmanoff,george nolfi,genesis rodriguez,forest whitaker,jaimie alexander,johnny knoxville,harry dean stanton,rodrigo santoro,lorenzo di bonaventura,ji-yong kim,mowg,a tale of two sisters,a bittersweet life,i saw the deviljee-woon kim,arnold schwarzenegger,the last stand,eduardo noriega,peter stormare,andrew knauer,jeffrey nachmanoff,george nolfi,genesis rodriguez,forest whitaker,jaimie alexander,johnny knoxville,harry dean stanton,rodrigo santoro,lorenzo di bonaventura,ji-yong kim,mowg,a tale of two sisters,a bittersweet life,i saw the deviljee-woon kim,arnold schwarzenegger,the last stand,eduardo noriega,peter stormare,andrew knauer,jeffrey nachmanoff,george nolfi,genesis rodriguez,forest whitaker,jaimie alexander,johnny knoxville,harry dean stanton,rodrigo santoro,lorenzo di bonaventura,ji-yong kim,mowg,a tale of two sisters,a bittersweet life,i saw the devil

Het is toch al een tijdje geleden dat ik zo uitkijk naar wat op het eerste gezicht een doodgewone Amerikaanse actie/drama film is. Het is duidelijk dat de Terminator zich klaar maakt voor een bijzonder triomfantelijke terugkeer. Nu hopen dat het een R-rated film zal worden zoals we van de regisseur gewend zijn. Het wordt in ieder geval een film om naar uit te kijken. Ondertussen kunnen we al genieten van de filmposter met knipoog naar Clint Eastwood. En het gebeurt niet vaak dat de sponsor ook op de filmposter mag pronken, in dit geval Chevrolet. Welcome to Amerika, Kim! Hier is tevens nog een setfoto waar we de goed geconserveerde Arnold op zien. De film zou begin 2013 in de zalen moeten draaien.

*** The Last Stand ***

Commentaren

waauw, lijkt wel The Fast and the Furious :)

Gepost door: Julie | 18-08-12

Arnold is BACK! Trailer ziet er goed uit, hopelijk niet te campy met Johnny Knoxville.

Gepost door: Gilles | 19-08-12

Post een commentaar