Oz: The Great and Powerful trailer

Regisseur Sam Raimi moest dan wel plaats ruimen voor Marc Webb voor de regie van The Amazing Spider-Man (2012), hij heeft zich in tussentijd gestort op een ander verhaal, Oz: The Great and Powerful (2013).

oz the geat and powerful,the wizard of oz,sam raimi,james franco,disney,michelle williams,rachel weisz,joey king,zach braff,mitchell kapner,david lindsay-abaire,rabbit hole,robots,the whole ten yards,romeo must die,danny elfman,alice in wonderland

De film is een adaptatie van The Wonderful Wizard of Oz van L. Frank Baum uit 1900, en zou een soort prequel moeten zijn op The Wizard of Oz (1939). In de hoofdrol zien we James Franco, geflankeerd door Mila Kunis, Michelle Williams, Rachel Weisz, Joey King en Zach Braff.

Korte inhoud: Wanneer Oscar Diggs (James Franco), een kleine-time circus goochelaar met een dubieuze ethiek, van het stoffige Kansas wordt gestuurd naar het levendige Land van Oz, denkt hij de jackpot te hebben wonnen en roem en fortuin zal bekomen. Maar dat is tot hij drie heksen tegen het lijf loopt: Theodora (Mila Kunis) Evanora (Rachel Weisz) en Glinda (Michelle Williams), die niet overtuigd zijn dat hij is de grote tovenaar is waar iedereen op wacht. Met tegenzin legt hij zich op de problemen van het Land van Oz en haar inwoners. Oscar moet erachter komen wie goed is en wie slecht is voor het te laat is. En hiervoor moet hij zijn magische kunsten gebruiken door middel van illusie, vindingrijkheid en zelfs een beetje tovenarij. Geleidelijk transformeert Oscar niet alleen in de grote en machtige tovenaar van Oz, maar tevens in een beter mens.

En ondertussen is ook de eerste poster van deze Disney film verschenen, die bij het eerste gezicht wel veel weg heeft van een Lord of the Rings affiche, zeker met het landschap en de grote ‘O’ die op een gouden ring trekt. Maar het sfeertje spreekt wel tot de verbeelding. De muziek zal verzorgd worden door Danny Elfman (ook al zwoor Sam Raimi nooit meer met hem te werken na de Spider-Man 2 ruzie) en het script is van de hand van Mitchell Kapner (The Whole Ten Yards, Romeo Must Die) en David Lindsay-Abaire (Rabbit Hole, Robots) die allebei wel een heel verschillend parcours hebben gevolg. Ik heb dus niet meteen een idee in welke stijl het verhaal verteld zal worden.

En zo zet James Franco zijn weg verder in Hollywood met alweer een nieuwe hoofdrol in een grote blockbuster prent. Toch was hij niet de eerste keuze, zelfs niet de tweede. Raimi wou in de eerste plaats Robert Downey, Jr., en nadat hij de rol naast zich had neergelegd probeerde Raimi de vaste waarde Johnny Depp voor de rol te strikken, maar ving er ook bot. Met James Franco had hij al gewerkt tijdens de Spider-Man films dus leek hij ook een sterke “derde keuze”. Het productiebudget van de film ligt op 200 miljoen dollar. Ik hoop alleen dat het beter zal worden dan Alice in Wonderland (2010) van Tim Burton. De toekomst zal het uitwijzen, en met toekomst mik ik op 13 maart 2013.


*** Oz: The Great and Powerful trailer ***

***Related Post***
21/02/2011: Mila Kunis word teen heks in Oz: The Great and Powerful
22/08/2004: Keira Knightley’s The Wizard of Oz Covers

3 Comments

  1. Laurent

    Ik hoop slechts één ding, dat ze er geen musical van zullen maken. Het oorspronkelijke boek was toch wel een akelig en duister verhaaltje. Ik ben ook opgelucht dat Raimi aan het roer zit. Hij zou toch beter moeten weten. En neen, The Wicked Witch of the West heeft GEEN groene huid.

    Reply
  2. Arjen

    In het boek is er inderdaad geen sprake van groene huid, maar als ze hiervan een echte prequel willen maken zullen ze haar toch op een gegeven moment moeten verkleuren, hoe belachelijk dit ook moge klinken.

    Reply
  3. micha

    Dat ziet er behoorlijk dom uit. Bezig met zijn reputatie naar de vaantjes te helpen zoals Tim Burton.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *