Nieuwe trailer voor Django Unchained

Er is een nieuwe trailer verschenen van de langverwachte spaghettiwestern Django Unchained (2012) van Quentin Tarantino. Daar waar de eerste trailer het accent lag op het coole aspect van de film, zien we in de nieuwe trailer toch heel wat meer karakter-ontwikkeling. In deze prent trekt een slaaf ten strijde tegen zijn voormalige onderdrukker.

quentin tarantino,django unchained,jamie foxx,leonardo dicaprio,samuel l jackson,zoe bell,will smith,james remar,inglourious basterds,western,franco nero,django,christoph waltz,kerry washington,rza,don johnson

Korte inhoud: Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django (Jamie Foxx) en Broomhilda (Kerry Washington), worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugel te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak te laten zien. Na een aantal succesvolle premies samen te hebben geïnd besluit Django op zijn eigen pad te gaan en zijn geliefde Broomhilda terug te vinden. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht nu zij in het bezit is van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt op zijn privéterrein genaamd “Candyland.”

Tarantino had al enige tijd het idee om een echte spaghetti-western te maken. Hij had al een halve poging ondernomen met Kill Bill en Inglourious Basterds, maar hier nestelt hij zich volledig in het genre. De titel verwijst zeer waarschijnlijk ook naar de cult-westernfilm Django (1966) met de onvergetelijke Franco Nero. De acteur heeft trouwens een rol bemachtigd in de film.

In de film zijn er ook nog rollen weggelegd voor Samuel L. Jackson, Zoe Bell, James Remar, RZA en Don Johnson. De hoofdrol had normaal gezien moeten gaan naar Will Smith, maar hij bedankte voor de hoofdrol. En wanneer je de trailer bekijkt kan ik begrijpen waarom hij niet meteen stond te springen voor de vertolking. Django is niet meteen een coole zwarte macho held.


quentin tarantino,django unchained,jamie foxx,leonardo dicaprio,samuel l jackson,zoe bell,will smith,james remar,inglourious basterds,western,franco nero,django,christoph waltz,kerry washington,rza,don johnsonquentin tarantino,django unchained,jamie foxx,leonardo dicaprio,samuel l jackson,zoe bell,will smith,james remar,inglourious basterds,western,franco nero,django,christoph waltz,kerry washington,rza,don johnson
© Sony Pictures Home Entertainment

Wat ik zelf leuk vond aan de trailer was Leonardo DiCaprio als villain. Het is geleden van The Man in the Iron Mask (1998). En een villain rol gaat hem wel af. Komt daar nog bij dat het zijn eerste samenwerking is met QT, iets wat je toch ook niet mag missen. Toch zie ik niet meteen de Tarantino-touch in deze prent. Django Unchained heeft meer van een gebroeders Coen-prent. Hoewel, een western met een 70’ties soundtrack kan maar van één iemand komen.


*** Django Unchained trailer #2 ***

***Related Posts***
20/01/2013: Django Unchained integraal op You Tube
11/01/2013: De 10 grootste missers van de Oscarnominaties van 2013
03/01/2013: Is Django Unchained racistisch?
20/12/2012: Django Unchained review

2 Comments

  1. dominiek

    vind deze trailer wel beter dan de vorige. Het onthult iets meer van de plot en de karakters lijken ook iets minder op kartonnen borden. Er wordt nu al gezegd dat deze film één van QT’s meest controversiële films zal worden. Ben benieuwd…

    Reply
  2. Aless

    Gave nieuwe trailer ! Verhaal klinkt verdomd goed. Ik kijk hier echt wel naar uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *