Justice League film komt in stroomversnelling

En met het gigantische succes van The Avengers (2012) kon DC Comics en Warner niet bij de pakken blijven zitten. Hun ensemble-superhero film kon gewoon niet uitblijven en bij deze hebben ze scenarist Will Beall aangesproken om te beginnen met het script voor de nieuwe Justice League (2014) film.

Er is al langer sprake van een Justice League film, met ondermeer Superman, Batman, Wonder Woman en Green Lantern, maar tot op heden bleef het bij plannen. De ene keer waren er problemen met het samenstellen van een goede cast, dan weer met het schrijven van een goed script, dan weer met het vinden van een productiebudget. De aangeworven scenarist Will Beall is misschien een groentje, maar is in ieder geval iemand die weet van aanpak. Hij heeft het scenario geschreven van de veelbelovende Gangster Squad (2012), en is tevens bezig met het scenario van Lethal Weapon 5 (2014). En deze laatste zal ofwel een sequel zijn met Mel Gibson en Danny Glover, ofwel een soort reboot. Maar het heeft er alle schijn van dat ze zullen opteren voor een nieuwe vervolgfilm.

The Avengers mag dan nog wel een schot in de roos zijn, in Justice League hebben er al heel wat filmmakers hun tanden gezet…en stuk gebeten. Zelfs Mad Max regisseur George Miller was niet opgewassen voor de taak. Komt daar nog bij dat in tegenstelling tot veel van deze personages nog geen succesvolle standalone film hebben. Green Lantern (2011) was een flop, niemand heeft zin of goed genoeg om Wonder Woman te vertolken, en voor de rest zijn vele karakters totaal onbekend door het grote publiek: Black Canary, Red Tornado, Hawkgirl, the Flash, Aquaman, Green Arrow, Hawkman, Steel, Captain Marvel, Dr. Fate. Daarnaast is de Batman franchise zo groot geworden dat ik me afvraagin hoeverre een samenwerking mogelijk is met die andere superheld Superman.

Toch ben ik ervan overtuigd dat je veel van die helden samen kunt brengen, en nog steeds een coherente en realistische prent mogelijk is. De regisseur van dienst zal wel voldoende creatief moeten zijn. Waarom niet Zack Snyder? Zijn Sucker Punch (2011) mag dan nog wel ‘sucky sucky’ zijn, Watchmen is een bijzonder knappe adaptatie van een vreselijk complexe comic. Tevens, de man is bezig met zijn Man of Steel (2013). Indien deze film een succes wordt denk ik wel dat hij bovenaan het lijstje zal staan.

***Related Posts***
19/02/2012: Top 10 comic helden in afwachting van filmadaptatie
31/12/2010: Christina Hendriks lonkt naar Wonder Woman rol
23/12/2009: DC en Warner pakken uit met Hawkman
30/05/2009: Megan Fox geen zin in Wonder Woman
07/12/2007: Wonder Woman Megan Gale in Justice League of America?
08/10/2007: Wonder Woman kandidates
10/03/2007: Joel Silver over Wonder Woman
29/07/2005: Kate Beckinsale in de running voor Wonder Woman

1 Comment

  1. Ruben

    De Superman film van Zack Snyder had dit jaar al moeten uitkomen. Waarschijnlijk loopt het op de set toch zo vlotjes niet. Jon Favreau zou ik ook nog niet opzij schuiven. Hij heeft het Iron Man persoage uiteindelijk tot leven geroepen en zelfs tot hoofdfiguur van The Avengers gemaakt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *