• De FilmBlog geeft Avengers tickets en goodies weg

  Pin it!

  Sinds 25 april 2012 is de comic-blockbuster The Avengers (2012) in de zalen. De veelbelovende ensemble film van regisseur Joss Whedon (Serenity). En ook al is dit maar de tweede langspeelfilm van Joss, is de man misschien wel één van de meest geschikte filmmakers om deze Marvel prent in goede banen te leiden. En voor deze gelegenheid geeft De FilmBlog samen met Walt Disney Belgium een aantal filmtickets en gadgets weg.

  Korte inhoud: The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

  the avengers,wedstrijd,filmquiz

  Om in de prijzen te vallen stuur je een mailtje naar filmblog[a]gmail.com met zoveel mogelijk correcte namen van onderstaande superhelden of villains (we zoeken de heldennaam en niet de karakternaam; dus niet Bruce Wayne maar wel Batman, en niet Peter Parker maar wel Spider-Man), alsook een antwoord op de schiftingsvraag en of jullie al dan niet fan zijn van De Filmblog op Facebook. Vergeet uiteraard ook niet jullie naam, voornaam en officiële adres. Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden. Enkel deelnemers uit België zijn toegelaten.

  Opgelet! Jullie antwoorden moeten verstuurd worden ten laatste op zondag 6 mei 2012. Jullie eerste email telt. Antwoorden ingestuurd na de deadline, of antwoorden zonder adres of zonder antwoord op de schiftingsvraag, worden niet meer in rekening genomen. Wanneer ik ook maar het minste vermoeden heb van samenwerkende vennootschappen, copy-paste mailtjes of andere oneerlijke praktijken, behoud ik mij het recht voor om de inzendingen te verwijderen. Slechts één email per persoon/familie/adres.

  Elke correcte naam levert één punt op. Facebookfans van De FilmBlog krijgen één punt extra (maximumscore is dus 21/20). In geval van ex aequo zal de winnaar bepaald worden aan de hand van de schiftingsvraag. Vijf mensen zullen in de prijzen vallen; de 1e krijgt een duo-ticket + Avengers headphones + usb, de 2de een duo-ticket + Avenger buttons + Avengers hat, de 3de, 4de en 5de winnaar krijgen een Avengers usb + Avengers keychain of hat of buttons en de 5de winnaar krijgt de Avengers butons + hat. Succes !

   

  [ Wie zijn deze Superhelden en Villains ? ]
  *** klik op de afbeelding voor een hi-def versie ***

   

  filmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengers
  filmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengers
  filmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengers
  filmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengers
  filmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengersfilmquiz,the avengers

   

  [ Geef een antwoord op de Schiftingsvraag ]

   

  Schiftingsvraag: Hoeveel minuten hebben we aan deze quiz gewerkt?

   

  ***Related Posts***
  06/02/2012: The Avengers trailer
  01/02/2012: Captain America: The First Avenger review
  06/02/2011: Cobie Smulders in The Avengers
  15/07/2011: Mark Rufallo in The Avengers
  09/06/2010: Captain America is de eerste Avenger

  Categories: Wedstrijd 0 comments
 • Slimme LG campagne voor hun 3D home cinema systeem

  Pin it!

  Het is niet de bedoeling hier wat reclame te maken voor LG (geloof me, er zijn veel betere merken op de markt), maar hun nieuwe campagne voor hun home cinema geluidssysteem vond ik wel slim gezien. De tagline luidt: Home theater 3D sound LG. Every side of the sound. Drie alom bekende filmposters (Forrest Gump, Pretty Woman, Kill Bill) werden in 3D gezet en vanuit een andere hoek bekeken. Ik ben benieuwd of ze de posters nog zullen aanvullen met andere exemplaren. Wel spijtig dat ze er geen echte 3d-posters van hebben gemaakt.

  Forrest Gump,Pretty Woman,Kill Bill,3d posterForrest Gump,Pretty Woman,Kill Bill,3d posterForrest Gump,Pretty Woman,Kill Bill,3d poster

  Categories: Trivia 2 comments
 • Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol

  Pin it!

  Ze hebben er lang over zitten speculeren, maar blijkbaar komt er dan toch een Top Gun 2 (2014). Het eerste "concreet gerucht" kwam er in 2008, die op zijn beurt werd bevestigd in 2010. Nu zouden er zelfs "concrete plannen" op tafel liggen.

  top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5

  Paramount zou naast hun Mission: Impossible 5 met Tom Cruise dus ook werk willen maken van een sequel op de populaire actieprent. Opmerkelijk is dat Tony Scott de regie van de film op zich zal nemen en Jerry Bruckheimer de film gaat produceren. Peter Craig, bekend van het misdaaddrama The Town (2010), neemt het scenario voor zijn rekening. De scenarist is tevens ook al bezig aan die andere threequel Bad Boys 3 (2010), waarin regisseur Michael Bay en producer Jerry Bruckheimer na 9 jaar opnieuw de handen in mekaar zullen slaan voor een zomer blockbuster.

  In Top Gun (1986) was Cruise te zien als de zelfingenomen maar briljante straaljager-piloot Pete 'Maverick' Mitchell. Hij werd samen met zijn co-piloot Goose (Anthony Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Val Kilmer). Bij een tragisch ongeval waarbij zijn co-piloot het leven laat, realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. De actiefilm was een enorm succes en betekende de definitieve doorbraak van Cruise als Hollywood-acteur.

  top gun,top gun 2,tom cruise,jerry bruckheimer,tony scott,anthony edwards,val kilmer,bad boys 3,michael bay,peter craig,mission impossible 5

  De inmiddels bijna 50-jarige Cruise gaf eind vorig jaar al aan zeker interesse te hebben in een hoofdrol in Top Gun 2. Tot die tijd gingen alleen geruchten dat hij zou terugkeren in een kleine rol of zelfs helemaal niet. Cruise gaf aan graag weer met Scott te willen werken. Dat gebeurde voor het laatst in 1990 bij de racefilm Days of Thunder, waar hij zijn toekomstige echtgenote Nicole Kidman ontmoette. Een leuk detail is dat Tony Scott tot 3 maal toe werd ontslagen op de set van Top Gun. Maar de relatie tussen Jerry en Tony is wel opperbest, gezien ze nadien nog 5 succesvolle actie-blockbusters hebben ingeblikt (Beverly Hills Cop II, Days of Thunder, Deja Vu, Crimson Tide, Enemy of the State).

  ***Related Post***
  20/08/2012: Tony Scott pleegt zelfmoord op 68-jarige leeftijd
  28/04/2012: Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol
  15/07/2010: Top Gun 2 geruchten
  22/07/2008: Tom Cruise interesse in Top Gun 2
  23/10/2007: Top Gun goes The Gay Way

 • Pixar maakt indruk met nieuwe animatiefilm Brave

  Pin it!

  Er is een nieuwe spectaculaire trailer verschenen voor de Pixar en Walt Disney animatiefilm Brave (2012). Deze 3D film is geregisseerd door Mark Andrews (One Man Band, Violet) en Brenda Chapman (The Prince of Egypt).

  brave,pixar,disney,billy connolly,emma thompson,kelly macdonald,mark andrews,brenda chapman,reese witherspoon,boardwalk empire,julie fowlis,patrick doyle,sprookje

  Korte inhoud: Merida (Kelly Macdonald) is een gepassioneerde prinses, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een meningsverschil met haar moeder Elinor (Emma Thompson) een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader Fergus (Billy Connolly) en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek...

  Bij mijn weten is dat de eerste Pixar film in het sprookjes-genre, en bij het zien van de trailer heb je meteen de indruk dat het meer een Pixar film is dan een Disney prent. Het ziet er donkerder uit en meer volwassen. We bevinden ons in een sprookjeswereld die ons doet denken aan de verhalen van Christian Andersen en de gebroeders Grimm. Tevens ook een unicum bij Pixar is een vrouw als regisseur. Dit zal zonder twijfel een impact hebben op het verhaal, karakterontwikkeling en de beeldvoering. Daarnaast is dat tevens ook de eerste Pixar film met een vrouwelijke hoofdrol. Een rol die eerst had moeten gaan naar Reese Witherspoon die wegens conflicten met haar planning uiteindelijk is gegaan naar de Boardwalk Empire actrice Kelly Macdonald.

  De muziek in de animatiefilm komt van Patrick Doyle die zich voor de film heeft geïnspireerd van de Schotse landschappen. "I want to make it accessible but to honour the Celtic traditions if I can. It’s a real fable set in Scotland. I could possibly use the bagpipes as a drone or something that gives atmosphere, but I will resist instantly using them until I see what’s going on... they are extremely loud.". In de film is er tevens plaats voor Celtische zangpartijen, verzorgd door Julie Fowlis. Pixar is back ! Brave komt bij ons uit op 1 augustus 2012.

  *** Brave trailer ***

 • Lindsay Lohan vertolkt de rol van Elizabeth Taylor

  Pin it!

  Problem child Lindsay Lohan heeft de weg naar de filmset terug gevonden. Als de geruchten kloppen zou de actrice de rol vertolken van Elizabeth Taylor in de tv-film Liz and Dick.

  De 25-jarige actrice was meteen in de wolken toen ze het aanbod kreeg, en om eerlijk te zijn denk ik dat ze met haar wel de juiste casting hebben gemaakt.

  Uiteraard heeft dit bericht al heel wat stof doen opwaaien, en kwam er ondermeer al heel wat kritiek van Rosie O'Donnell. "I feel very sorry for her, I think she needs a lot of time away. ... She's had a lot of trouble doing every single movie, including SNL. She was out and not in rehearsal. I think she's not in a place to work. You're out of your mind! You're a crackhead! The last thing she did good she was sixteen. I don't think she's right for the role and I don't think she's capable at this point to portray that character"

  Los van het probleem-verleden van de actrice, blijf ik vinden dat ze toch wel over voldoende talent beschikt om deze rol tot een goed einde te brengen. Het probleem met LiLo is dat ze in teveel crapy films opdook en dat haar imago zo een beetje naar de vaantjes was. De FilmBlog heeft haar zelf een plaats toegekend in de Top 10 Worst Actress lijst. Liz and Dick wordt geproduceerd door Larry A. Thompson, die al eerder met Lohan samenwerkte. Thompson is blij dat Lindsay de rol gaat spelen. "Ze is een zeldzame actrice die het talent heeft om de schoonheid en geest van zo'n icoon neer te zetten." De productie voor de film start in juni.

  Laten we hopen dat haar drank en drugs problemen voor goed achter de rug zijn, en dat ze zich volledig kan herbronnen met deze nieuwe filmrol. Ze zal dit jaar ook nog te zien zijn in een Rob Schneider komedie InAPPropriate Comedy (2012), maar daar moet men niet al teveel van verwachten. Haar laatste rol die ze vertolkte was die van een non met vuurwapens in de exploitation Machete (2010) van Robert Rodriguez.

 • Kriegerin (2011) ***½ Blu-ray review

  Pin it!

  Met politiek extreem rechtse toestanden die hier de kop opsteken in Europa, komt een film als Kriegerin (2011) op een uitgelezen moment. Je zou de prent een beetje kunnen zien als het antwoord op American History X (1998) van Tony Kaye, met dit verschil dat het verhaal zich afspeelt in Duitsland en we deze keer een jonge vrouw volgen met nazi-tatoeages op haar lijf.

  kriegerin,alina levshin,jella haase,american history x,tony kaye,david wnendt

  Korte inhoud: Marisa (Alina Levshin) is een 20-jarig Duits meisje en haat buitenlanders, Joden, de politie en iedereen die volgens haar schuldig is aan de achteruitgang van Duitsland. Ze drinkt, vecht en haar volgende tatoeage zal een portret van Adolf Hitler worden. De enige plaats waar ze zich thuis voelt is de neonazi-club waar ze deel van uitmaakt. Wanneer de 14-jarige Svenja (Jella Haase) lid wordt van de groep, wordt Marisa een soort rolmodel voor haar.

  De film draait rond het personage van Marisa, die in een supermarkt werkt. Ze treft er geregeld vreemdelingen aan, en op een dag is ze zelf getuige van een heftige mishandeling van twee van hen door haar groepje skinheads. Wanneer één van de Afghanen een achteruitkijkspiegel van haar wagen schopt, is ze in alle staten. Ze gaat op zoek naar hen en besluit om hen ook aan te rijden. Met enige voldoening voor wat ze heeft gedaan keert ze terug naar haar werk. Maar dan treft ze de jongste van de twee broers aan en lijkt ze toch wat spijt te tonen voor haar wilde daad. Ze besluit de jongere te helpen er groeit een relatie met de vreemdeling, waarmee ze haar eigen overtuigingen in vraag begint te stellen. Maar haar vriendje zit ook een neonazi, en daar kunnen enigszins vonken van komen.

  Naast dit hoofdverhaal is er ook een verhaallijn over de 15-jarige Svenja, die tot een groep wil behoren. Ze stelt zich weinig vragen bij de extreme retoriek van de skinheads, en begint volledig te geloven in het extreem rechtse gedachtegoed. Net zoals in American History X waar het hoofdpersonage afstand wil nemen van de groep en zijn jongere broer net toenadering wil zoeken, zien we hier iets gelijkaardigs. Marisa wil afstand nemen van de ellende terwijl Svenja net wil behoren tot het groepje.

  kriegerin,alina levshin,jella haase,american history x,tony kaye,david wnendtkriegerin,alina levshin,jella haase,american history x,tony kaye,david wnendt

  Het is in tegenstelling tot de Amerikaanse film geen big budget prent met een bekende cast. De film werd vertoond op een aantal filmfestivals, maar heeft tot op heden geen bioscooprelease gekregen bij ons. Nochtans is het een indringend portret die een licht werpt op de grauwe realiteit van het extreem rechtse gedachtegoed. Regisseur David Wnendt heeft niet zozeer de clichés van neonazi willen belichten, maar wel de reden waarom jongeren zich er willen bij aansluiten. Vaak gaat het om jongeren met een moeilijke jeugd die met hun frustraties geen weg kunnen. Ze proberen hun minderwaardigheidsgevoel weg te werken door zich superieur te gaan voelen tegenover vreemdelingen of mensen met een andere levensvisie. Eigen ras, kleur en taal wordt de maatstaf van wat goed en slecht is. Marisa beseft op een zeker ogenblik dat haar gebrekkige opvoeding geen reden mag zijn om verkeerde keuzes te maken.

  Marisa is geen meelopertje. In tegenstelling tot haar mannelijke collega’s in andere neonazi-films, gaat ze misschien nog veel feller tekeer. En het acteerwerk van Alina Levshin is dan ook iets wat meteen naar de keel grijpt. Ze zet er een vreemd personage neer waar je eerst afschuw voor hebt en geleidelijk steeds meer sympathie voor begint te krijgen. Ook de jonge Jella Haase schittert als weifelende tiener met tirannieke stiefvader. In de film wordt er een minder rooskleurig portret gemaakt van de mannen, en zijn bijna allemaal opgefokte types die hun verstand en emoties hebben ingeruild voor bruut geweld. Maar gezien de vrouwen hier de hoofdrol spelen, heb je nooit het gevoel dat er met karikaturen wordt gewerkt. Kriegerin voelt heel realistisch aan, ook al heb ik mijn bedenkingen over het verhaal. Ik denk persoonlijk dat er meer nodig is vooraleer een neonazi tot inkeer komt, dan simpelweg een gevoel van spijt na een banale aanrijding. Maar de strakke regie en het uitstekend acteerwerk zorgt er voor dat je toch in het verhaal wordt gezogen. Een aanrader.

  rating

  Beoordeling: 3,5 / 5
  Recensie door op 23 april 2012

   

  *** Kriegerin trailer ***