Mummy reboot door Mama regisseur

Bij Universal zijn ze van plan om nieuw leven te blazen in The Mummy. Eén van hun goudhaantjes is de laatste jaren niet meer zo productief geweest in de States, en nu willen ze geen sequel maar wel een reboot. De reden waarom ze de reeks willen verder zetten is uiteraard de grote recette die de franchise maakt op wereldvlak. De laatste mummie film, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) van Rob Cohen was naar analogie met de titel een “draak” van een film, maar haalde desondanks de kwaliteit van het verhaal toch 401 miljoen binnen. Wat een smak geld is, ook al was het startbudget 145 miljoen dollar.

De franchise ging van start met The Mummy (1999) waarin we een Brendan Fraser aan het werk zagen als een alternatieve Indiana Jones. Het resultaat was een visueel aantrekkelijk verhaal met een efficiënte pulp aanpak, maar op het randje van de camp. Het vervolg, The Mummy Returns (2001), werd ook geregisseerd door Stephen Sommers en was eigenlijk een dure recyclage-film met meer onbenullige cgi waar geen kat om vroeg en met minder karakter-ontwikkeling. Een film die nauwelijks de moeite was om te “preserveren”. Toe vonden de makers het een leuk idee om een soort spin-off film te maken met Dwayne Johnson als The Scorpion King (2002).


the mummy,the mummy returns,the mummy 3,the scorpion king,the darkest hour,prometheus,jon spaihts,passengers,shadow 19,tomb of the dragon emperor,brendan fraser,stephen sommers,rob cohenthe mummy,the mummy returns,the mummy 3,the scorpion king,the darkest hour,prometheus,jon spaihts,passengers,shadow 19,tomb of the dragon emperor,brendan fraser,stephen sommers,rob cohenthe mummy,the mummy returns,the mummy 3,the scorpion king,the darkest hour,prometheus,jon spaihts,passengers,shadow 19,tomb of the dragon emperor,brendan fraser,stephen sommers,rob cohen

Universal heeft scenarist en auteur Jon Spaihts aangesproken om die mummie een face-lift te geven in de opkomende Mummy reboot (201?). Spaihts heeft zijn screenplay-debuut gemaakt met het script van The Darkest Hour (2011), en heeft ondertussen ook het script van de veelbelovende Prometheus (2012) geschreven. Daarnaast heeft hij nog twee niet-gerealiseerde sf-fi scripts Passengers en Shadow 19. En blijkbaar zou de man ook in gesprek zijn met blockbuster producent Jerry Bruckheimer.

De bedoeling is om met de reboot terug te gaan naar de roots van het donkere, enge bronmateriaal, maar ook om alles open te trekken naar een episch én hedendaags verhaal. Lijkt allemaal wel hoopgevend. Nu nog een bekwaam regisseur aantrekken en ik denk dat de franchise gered kan worden. Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan die laatste mummy vehikels. Er werd een tijdlang gespeculeerd over Underworld regisseur Len Wiseman, maar het zal uiteindelijk Andrés Muschietti worden, de regisseur van de recente horrorfilm Mama (2013).

De film is in productie van mensen met veel blockbuster-ervaring: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Sean Daniels en Jim Jacks, en zou waarschijnlijk vanaf ten vroegste in 2014 in de bioscoop moeten draaien. Wie de hoofdrollen zullen vertolken is op dit ogenblik nog onbekend.

2 Comments

  1. Ruben

    Brendon Frasier heeft zijn reputatie als acteur zo naar de zak geholpen dat elke filmversie ZONDER hem een verbetering kan zijn.

    Reply
  2. Gilles

    Natuurlijk stellen de verhalen weinig voor, en de effecten zien er soms ook vreselijk uit. Maar gelukkig kan ik er nog wel van genieten, ook al vond ik de laatste mummy film toch wel wat ontgoochelend. Vond het ook spijtig dat Rachel Weisz niet kwam opdagen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *