Een sexy Emma Watson in The Bling Ring teaser trailer

Regisseuse Sofia Coppola is één van de betere sfeersheppers die in Hollwood werkzaam. Haar films kunnen als geen andere graven in de nostalgie of de mood van een bepaalde situatie. Dat was zowel het geval met The Virgin Suicides (1999) als met Lost in Translation (2003) of haar laatste film Somewhere (2010). Maar vraag haar niet om films te maken met veel inhoud, want dat is niet meteen haar sterkte.

sofia coppola,the bling ring,emma watson,the virgin suicides,lost in translation,somewhere,jennifer greymegan fox,orlando bloom,miranda kerr,lindsay lohan,my week with marilyn

Maar dat hoeft ook niet. Je hebt geen James Joyce roman van doen om een geslaagde film te maken. Een film kan ook berusten op sfeer, korte blikken en nietszeggende dialogen, zolang het geheel klopt. Ik blijf dus vreemd genoeg gefascineerd door de wereld die Sofia weet te schapen. Momenteel is ze bezig met de afwerking van The Bling Ring (2013), een film over jongeren in 2009 die geobsedeerd zijn door roem en mode, dat ze huizen van Hollywoodsterren gaan beroven om deze dan vervolgens te gaan verkopen. Het fascinerende aan het verhaal was dat de jongeren er ook lange tijd mee weg konden zonder tegen de lamp te stoten, en dat allemaal zonder handschoenen of bivakmutsen.

Het verhaal werd twee jaar geleden als tv-film uitgebracht. In The Bling Ring (2010) zagen we ondermeer een vertolking van Jennifer Grey die we nog kennen van haar als Frances ‘Baby’ Houseman in Dirty Dancing. Maar Sofia heeft meer gezien in het concept en wil uitpakken met Harry Potter-actrice Emma Watson. De 22-jarige Watson is nu in de bioscopen te zien in My Week with Marilyn (2011), haar eerste rol sinds de Harry Potter-films. Welke rol ze in The Bling Ring speelt, is niet meteen duidelijk in deze eerste teaser trailer, maar wat ziet ze er sexy uit. Is toch even wennen na die Harry Potter verhaaltjes. De bedoeling van de film is om een nuchtere kijk te geven op de hedendaagse cultuur van jongeren. Haar vader Francis Ford Coppola produceert het drama.

In totaal is er bij alle diefstallen zo’n 3 miljoen dollar gestolen aan waardevolle spullen, en dan vooral ten huize van Paris Hilton, maar ook Megan Fox, Orlando Bloom, Miranda Kerr en Lindsay Lohan kregen deze ’teenage Hollwood dieven’ over de vloer. De ringleidster van de bende was Rachel Lee (pic), de dochter van een gescheiden Noord Koreaans koppel, die elk een succesvol bedrijf beheerden. Lee kwam uit een geprivilegieerde omgeving, en reed al op vroege leeftijd naar school met een witte Audi A4 en droeg er de coolste outfits. Na haar studies werd ze aangehouden voor een kleine diefstal in een cosmetica-winkel, maar dat was maar het begin van de grote diefstallen. Uiteindelijk werd ze aangehouden in Las Vegas en mocht ze 4 jaar het gevang in, tezamen met haar aanhangers. Boeiend filmproject die zeker in goede handen is terecht gekomen. De film komt bij ons uit op 5 juni 2013.


*** The Bling Ring teaser trailer ***


***Related Post***
10/02/2013: Emma Watson wil geen Assepoester-rol

3 Comments

  1. SickPuppie

    I like the story, en is echt typisch iets voor Sofia Coppola. Kan best wel een sterke film worden.

    Reply
  2. micha

    De trailer spreekt me dus TOTAAL niet aan…

    Reply
  3. janaïka

    Ik vind dat Emma Watson wel iets weg heeft van Mena Suvari, zeker met de look die ze heeft in deze film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *