Johnny English Reborn met Rowan Atkinson en Rosamund Pike

Er loopt een dwaas spotje in de bioscoop met Rowan Atkinson die op een witte achtergrond het publiek erop attent maakt dat ze best het gsm af leggen tijdens de film. Het spotje had gewerkt mocht de regisseur gevraagd hebben aan de acteur om net ‘onder’ de camera te kijken in plaats van erboven. Nu is het net of hij het plafond aanspreekt in plaats van het publiek. Maar dat allemaal natuurlijk op zijn nieuwe film te promoten, Johnny English Reborn (2011) van regisseur Oliver Parker.

johnny_english_reborn_2011_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Er wordt opnieuw een beroep gedaan op Johnny English (Rowan Atkinson), de onwaarschijnlijke geheim agent in de Britse geheime dienst. Na zijn laatste perikelen heeft MI-7’s Johnny English zijn vaardigheden bijgespijkerd in een afgelegen Aziatisch gebied. Maar wanneer zijn leidinggevenden lucht krijgen van een moordpoging op de Chinese president, wat een wereldchaos zal veroorzaken, gaan zij onmiddellijk op zoek naar hun onorthodoxe agent. Johnny moet wederom high-tech gadgets besturen om een web van list en bedrog te ontrafelen waarbij MI-7, de CIA en de KGB betrokken zijn.

Dit is het soort film die buiten de VS potten breekt aan de box-office, maar in de States nauwelijks bezoekers kan aantrekken. De eerste Johnny English (2003) heeft meer dan 3 keer zijn productiebudget van 40 miljoen dollar opgehaald, terwijl in de States de film nauwelijks 28 miljoen in het laatje bracht. Het is dus een concept die goed verkoopt, maar nog beter zou verkopen mocht de marketing iets meer het accent leggen op de Amerikaanse markt. Bekijk de posters met de leuke tagline en de trailers (met de typische voice-over) en je weet meteen wat ik bedoel.

De spy spoof zal blijven bestaan zolang er een Fames Bond franchise bestaat. We hebben Mike Myers als Austin Powers, Steve Carell als Maxwell Smart (Get Smart), Jackie Chan als Jimmy Tong (The Tuxedo) en zelfs in Frankrijk heb je Jean Dujardin als OSS 117. En nu dus Rowan Atkinson als Johnny English, de pret kan niet op. In de film zien we ondermeer Dominic West, Gillian Anderson en Rosamund Pike


johnny english reborn,rowan atkinson,oliver parker,johnny english,austin powers,jean dujardin,mike myers,jackie chan,dominic west,gillian anderson,rosamund pike,sean connery,never say never again,top gear,oss 117johnny english reborn,rowan atkinson,oliver parker,johnny english,austin powers,jean dujardin,mike myers,jackie chan,dominic west,gillian anderson,rosamund pike,sean connery,never say never again,top gear,oss 117johnny english reborn,rowan atkinson,oliver parker,johnny english,austin powers,jean dujardin,mike myers,jackie chan,dominic west,gillian anderson,rosamund pike,sean connery,never say never again,top gear,oss 117
Johnny English Reborn,Rowan Atkinson,Oliver Parker,Johnny English,Austin Powers,Jean Dujardin,Mike Myers,Jackie Chan,Dominic West,Gillian Anderson,Rosamund Pike,Sean Connery,Never Say Never Again,top gear,oss 117Johnny English Reborn,Rowan Atkinson,Oliver Parker,Johnny English,Austin Powers,Jean Dujardin,Mike Myers,Jackie Chan,Dominic West,Gillian Anderson,Rosamund Pike,Sean Connery,Never Say Never Again,top gear,oss 117Johnny English Reborn,Rowan Atkinson,Oliver Parker,Johnny English,Austin Powers,Jean Dujardin,Mike Myers,Jackie Chan,Dominic West,Gillian Anderson,Rosamund Pike,Sean Connery,Never Say Never Again,top gear,oss 117
© Universal Pictures Home Entertainment

Wisten jullie trouwens dat Rowan Atkinson nog te zien was in een echte (weliswaar on-officiële) Bond-film. Hij speelde een schuchtere en onzekere geheim agent die informatie moest doorspelen aan James Bond (gespeeld door een veel te oude Sean Connery) in Never Say Never Again (1983). En een ander weetje, Rowan Atkinson is een grote auto-gek. Hij rijdt niet alleen rond met een Austin Martin maar is tevens een uitstekend racer. Bekijk hier zijn passage bij Top Gear. Johnny English Reborn komt bij ons uit op 12 oktober 2011.

Rosamund Pike picture gallery: pic01, pic02, pic03, pic04 & pic05.


*** Johnny English Reborn trailer ***

2 Comments

  1. margot

    Heb die Johnny English eigenlijk nooit echt goed gevonden. Austin Powers daarentegen vind ik dan weer wel geslaagd, enkel die Goldmember was een beetje van een tegenvaller.

    Reply
  2. baladur

    In de eerste Johnny English zaten er gewoon teveel domme moppen en na het zien van de trailer denk ik dat ze weer mikken op hetzelfde publiek. Austin Powers is tenminste iets stouter qua humor.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *