Butch Cassidy komt terug als Blackthorn

Ik ben verzot op westernfilms, en de laatste jaren zijn we behoorlijk verwend geweest met films als True Grit (2010), 3:10 to Yuma (2007), Appaloosa (2008) of zelfs The Proposition (2005).

blackthorn,Sam Shepard,Eduardo Noriega,Butch Cassidy and the Sundance Kid,Mateo Gil,Miguel Barros,The Quick and the Dead,cowboys & aliens,true grit,appaloosa,the proposition,3 10 to yuma,western

En binnenkort komt er opnieuw een film in de zalen, en dan nog wel het verhaal van de ‘oude’ Butch Cassidy en in mindere mate dat van Sundance Kid in Blackthorn (2011).

Korte inhoud: Na zijn vlucht uit de Verenigde Staten werd aangenomen dat Butch Cassidy (Sam Shepard) in Bolivia in 1908 is overleden. De waarheid is dat hij zich 20 jaar heeft schuilgehouden onder de naam James Blackthorn. Hij vindt het nu tijd terug te keren naar de Verenigde Staten om zijn zoon, die hij al die tijd niet heeft gezien, te ontmoeten. Voordat zijn reis begint, ontmoet hij de Spaanse ingenieur Eduardo Apodaca (Eduardo Noriega) en ze besluiten samen op te trekken, op weg naar hun laatste avontuur.

Het verhaal speelt zich dus af na Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), maar zal af en toe nog wel eens terugblikken in een flash-back naar de periode waar Cassidy en Sundance Kid heel wat banken en treinen onveilig maakten. En wie de Paul Newman en Robert Redford film heeft gezien weet dat beide mannen op het einde van de film werden gedood. Maar deze prent trekt hier zich niet veel van aan. Blackthorn werd geregisseerd door Mateo Gil, en het script is afkomstig van Miguel Barros.

Het is eerder een klassieke western, en heeft weinig te maken met die popcorn westerns zoals Cowboy & Aliens (2011) en The Quick and the Dead (1995). Wie dus hoopt op veel visueel vertier zal dus wel wat ontgoocheld uit de bioscoopzaal komen, maar diegene doe voldoening vinden in diepgravend drama en sterke karakters zullen aan deze film waarschijnlijk wel een vette kluif hebben. Er is op dit ogenblik nog geen releasedatum voor België bekend gemaakt, maar deze zou toch nog ergens dit jaar moeten uitkomen.


*** Blackthorn trailer ***

1 Comment

  1. fab

    nice, mooie fotografie en goeie acteurs. Ik hoop dat de flash backs niet teveel zullen tegenvallen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *