Gerard Butler in Machine Gun Preacher

Regisseur Marc Forster (Monster’s Ball, The Kite Runner) werkt aan zijn come-back na de wat teleurstellende Quantum of Solace (2008). Een de kaarten liggen goed gezien hij een wel heel boeiende actie-biopic kan maken genaamd Machine Gun Preacher (2011), over een Hells Angel biker genaamd Sam Childers (pic) die zich in de oorlogszone van Sudan ontfermt over de kinderen.

Machine Gun Preacher,gerard butler,Marc Forster,Quantum of Solace, monsters ball,the kite runner,Coriolanus,Michelle Monaghan,The Bounty Hunter,The Ugly Truth,biopic

Korte inhoud: De film vertelt het verhaal van Sam Childers (Gerard Butler), een voormalige drugdealer en bendelid van de Hell’s Angels die zich bekeerd heeft tot God. Hij richtte een weeshuis op in Soedan in de jaren ’90. Nadien vormde hij een militie om te voorkomen dat de kinderen zouden eindigen als kindsoldaten of seksslaven van de Lord’s Resistance Army (LRA) die al meer dan 30’000 kinderen ontvoerden.

En wie beter om een stoere biker te spelen dan Gerard Butler? De man is dit jaar tevens ook te zien in Coriolanus (2011) waar hij ook een taaie soldaat speelt. Maar gezien deze film gebaseerd is op waar gebeurde feiten, lijkt dit project net iets interessanter. Het gegeven van een biker die het opneemt tegen de LRA heeft ook iets Rambo-achtig en verwacht dus maar heel wat heftige vuurgevechten. Een film vol drama en actie, voor ieder wat wils. Opmerkelijk is dat Gerard Butler ook staat ingeschreven als executive producer. Zo’n uitvoerend producer is niet zomaar iemand die de financiën overziet maar ook wat te zeggen heeft over het draai-proces. Wie weet zal hij Forster wel uitleggen hoe hij een actie-scène in beeld moet brengen.

In de vrouwelijke rol zien we de knappe en talentvolle Michelle Monaghan, enbij de acteurs zien we ook Michael Shannon. Een mooie cast en voor Gerard Butler zeker een beter project dan die goedkope romantische komedies (The Bounty Hunter, The Ugly Truth). Laten we nu enkel maar hopen dat Forster doet waar hij goed in is, en dat is de focus leggen op het drama gedeelte – in plaats van actie. Vraag blijft nu of scenarist Jason Keller de ware gebeurtenissen alle eer heeft aangedaan, of hij eerder heeft gekozen om het leven van Childers wat op te smukken. We zullen het binnenkort wel te weten komen.

De opnames van de film werden opgenomen in Detroit en Zuid-Afrika. Machine Gun Preacher zou in december van dit jaar in de bioscoop moeten draaien. Een prent om naar uit te kijken.


*** Machine Gun Preacher trailer ***

2 Comments

  1. Miiki

    Spijtig dat ze dit script niet aan Alfonso Cuarón hebben gegeven? Trailer begint goed maar naar het einde heb ik het gevoel dat het allemaal iets te Hollywood zal worden.
    Een sterk verhaal is het wel.

    Reply
  2. joris filmblog

    Afschuwelijk nep-accent van Butler

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *