02-07-11

War Horse van Steven Spielberg

Damn, een film over een paard. Ik vraag me af wie er twee uur lang naar een verhaal wil zien over een paard. Een film over een hond, tot daar nog toe. Die dieren kunnen op z'n minst nog een beetje expressie en emotie meegeven. Bij een paard ligt dat al wat moeilijker. war horse,steven spielberg,the adventures of tintin,the secret of the unicorn,jeremy irvine,janusz kaminski,john williams,david thewlis,emily watson,black beauty

Maar War Horse (2011) is een Steven Spielberg, dus zal hij er wel iets fascinerend van maken, ook al lig ik zelf niet wakker van een nieuwe Black Beauty (1994).

Korte inhoud: War Horse volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.

De enige motivatie die ik zou hebben om alsnog War Horse te gaan zien is de muziek van John Williams en de indrukwekkende fotografie van Janusz Kaminski onder begeleiding van de grootmeester. Bekijk dat trackingshot van het paard in de nacht! En met al die digitale camera's die stilaan de filmwereld aan het veroveren zijn, is het nog wel eens fijn om old school Kodak 35mm fotografie te zien. Toegegeven, in tegenstelling tot regisseurs als Michael Mann en David Fincher blijft Spielberg kiezen voor filmpellicule.

Wordt het een saaie bedoening? Wel dit kan in ieder geval zwaar tegenvallen. En toch ook vreemd dat hij deze film in concurrentie brengt met zijn eigen The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011), twee films die uiteindelijk een zelfde doelpubliek aanspreken. Er zit amper twee weken tussen de release van beide films (Tintin op 26 oktober en War Horse op 9 november 2011). Weinig bekende koppen in deze prent. De enige namen die ons bekend in de oren klinken zijn Emily Watson en David Thewlis. Ben benieuwd wat het zal geven in de bioscoop. Hou in ieder geval al een zakdoek binnen handbereik.

war horse,steven spielberg,the adventures of tintin,The Secret of the Unicorn,Jeremy Irvine,Janusz Kaminski,john williamswar horse,steven spielberg,the adventures of tintin,The Secret of the Unicorn,Jeremy Irvine,Janusz Kaminski,john williamswar horse,steven spielberg,the adventures of tintin,The Secret of the Unicorn,Jeremy Irvine,Janusz Kaminski,john williams

*** War Horse trailer ***

Commentaren

Is geen natuurfilm, Dave. Er zit best nog wat drama in de film zonder paard :p
Wil ik zeker wel zien, ook al ben ik niet zo'n fan van oorlogsdrama's.

Gepost door: valleke | 02-07-11

Als dat geen flop wordt dan weet ik het zelf niet meer :o

Gepost door: jurgen | 03-07-11

Mooie film ik heb hem al gezien en ik hou er van maak nog meer paarde films please

Gepost door: Jeaney&samir | 30-12-12

Post een commentaar