Bridesmaids, de vrouwelijke versie van The Hangover

Toen ik voor het eerst hoorde van Bridesmaids (2011) van Paul Feig, dacht ik dat het om een soort chick-film zou gaan waar ik toch geen bal van zou snappen. Een beetje zoals Bride Wars (2009).

bridesmaids,Paul Feig,Bride Wars,Knocked Up,Judd Apatow,Kristen Wiig,Maya Rudolph,Ellie Kemper,the office,Rose Byrne,Wendi McLendon-Covey,Melissa McCarthy ,The Hangover

Maar toen zag ik de trailer en heb ik de indruk dat de film meer te vergelijken is met een Knocked Up (2007). Niet te verwonderen, gezien het ook van dezelfde producers komt…maar let wel, het is niet in regie van Judd Apatow. Maar de regisseur heeft wel al heel wat komedie-ervaring opgedaan me de serie The Office en Nurse Jackie. Het wordt dus een komedie met echte humor in plaats van voorgekauwd cliché-amusement…enfin, dat hoop ik toch.

Korte inhoud: Het leven van Annie (Kristen Wiig) is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation.

Van wat ik kan uitmaken uit de eerste beelden moet ik vaststellen dat de casting wel goed zit. Naast Kristen Wiig (poster) en Maya Rudolph (poster), zien we ondermeer The Office actrice Ellie Kemper (poster), Damages actrice Rose Byrne (poster), Rules of Engagement actrice Wendi McLendon-Covey (poster) en de ietwat mollige Melissa McCarthy (poster). De film duurt tevens 125 minuten, iets wat geheel ongewoon is voor dergelijke films.

Het scenario komt van actrice Kristen Wiig, maar heel wat dialogen zijn afkomstig van hun 2 weken durende improvisatie-sessies. Iets wat vaak knotsgekke dialogen oplevert. Als alles goed zit zou dit wel eens een vrouwelijke versie kunnen worden van The Hangover (2009), met humor die geen blad voor de mond neemt. Een chick flick voor zowel chicks als dudes. De film is vanaf 17 augustus 2011 in onze bioscoop.


*** Bridesmaids trailer ***

3 Comments

  1. valleke

    Ziet er wel hilarisch uit. Goed dat de film ook werd geschreven door een vrouw 🙂

    Reply
  2. karen

    Staat zeker op mijn lijstje, ik mis alleen nog Tina Fey en Amy Poehler om de casting helemaal perfect te maken 🙂

    Reply
  3. anna

    ziet er een leuke film uit

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *