Melancholia van Lars Von Trier

Het was even schrikken toen ik zag dat Lars Von Trier bezig was met een (min-of-meer) mainstream film. In Melancholia (2011) zien we niet alleen Kirsten Dunst opduiken, maar tevens Kiefer Sutherland en John Hurt, en dit voor een verhaal waar een Hollywood-geurtje aan zit. Ik ben benieuwd wat dit experiment zal opleveren.

Melancholia,lars von trier,kirsten dunst,kiefer sutherland,charlotte gainsbourg,John Hurt,Armageddon,Antichrist,Willem Dafoe,alexander skarsgard,When Worlds Collide,Stephen Sommers

Korte inhoud: Melancholia vertelt het verhaal van een groep mensen die moeten zien om te gaan met het sterven van de Aarde. Onder hen zijn de twee zussen Justine (Kirsten Dunst) en Claire (Charlotte Gainsbourg). Justine staat op het punt om te trouwen met Michael (Alexander Skarsgård), als er plotseling een enorme planeet genaamd Melancholia kennelijk dreigend dicht bij de aarde opdoemt…

Het wordt verkocht als een mooie film over het einde van de wereld, maar wees gerust, dit is geen Michael Bay over-the-top Armageddon (1998) film. Von Trier zijn vorige film, Antichrist (2009), was niet meteen toegankelijk voor een breed publiek, en ook in deze prent zagen we Willem Dafoe opduiken. Het zal zoals de titel al laat vermoeden een melancholische prent worden. En laat ik meteen iedereen gerust stellen, deze keer worden er geen geslachtsdelen afgesneden.

Ik ben zelf geen grote fan van Kirsten Dunst, maar na het zien van de trailer zou dit misschien de eerste film zijn met haar die ik gemakkelijk zou kunnen verteren. Het lijkt geen pretentieuze arty farty film te zijn, en dit juist omwille van de grotere toegankelijkheid die wordt gecreëerd door de cast. maar hierover kan je uiteindelijk pas oordelen nadat je de film hebt gezien. En ja, Kirsten Dunst goes naked. Maar het ziet er niet naar uit dat het gratuit is. Tevens het shot met Dunst waar de electro-statische energie uit haar handen komt, vind ik al geniaal. Kiefer had misschien wel beter een baard laten groeien, want wanneer ik hem zie en zijn stem hoor denk ik weer meteen aan Jack Bauer.

Het verhaal is echter niet nieuw. Zo was er When Worlds Collide (1951), waar binnenkort een remake van zal komen in regie van Stephen Sommers. Maar dit verhaal zal wel op een geheel originele en eigenzinnige manier benaderd worden. Het zal vreselijk en wondermooi zijn tezelfdertijd, iets typisch Lars Von Trier dus. Deze 130 min durende film zou ergens dit jaar moeten uitkomen, maar er is nog geen officiële releasedatum bekend.


*** Melancholia trailer ***

1 Comment

  1. jurgen

    Bizarre trailer. Er zitten precies beelden tussen die achterstevoren zijn gedraaid. Zal weer een speciaal filmpje worden. Wel leuk op in zoiets Jack Bauer aan te treffen :))

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *