The Cabin in the Woods wacht al 3 jaar op release

Sommige films krijgen al een bioscoop-releasedatum toegewezen nog voor de film is afgewerkt, andere films worden meteen verwezen naar de DVD-markt, maar een aantal films hebben te kampen met hardnekkige verschuivingen en wachten al jaren op hun releasedatum. Deze absurditeit viel te beurt aan The Cabin in the Woods (2011) van de Cloverfield-scenarist en beginnend-regisseur Drew Goddard. Deze horrorprent moest in oktober 2009 in de zalen draaien, maar wacht nog steeds op zijn release. En de makers van de film zijn het beu en brengen hun eigen posters met een steek naar de verantwoordelijken.


The Cabin in the Woods,horror,Chris Hemsworth,Richard Jenkins,Kristen Connolly,Anna Hutchison,Amy Acker,mgm,Joss Whedon,Drew Goddard,cloverfield,cabin fever,the evil deadThe Cabin in the Woods,horror,Chris Hemsworth,Richard Jenkins,Kristen Connolly,Anna Hutchison,Amy Acker,mgm,Joss Whedon,Drew Goddard,cloverfield,cabin fever,the evil dead

Korte inhoud: Een groep scholieren besluit hun weekend door te brengen in een verlaten blokhut in de bossen. Wat zij niet weten is dat er twee administrateurs zijn die een wel heel vreemde band met deze blokhut hebben…

Gezien Joss Whedon mee heeft het scenario heeft meegeschreven alsook de productie voor zijn rekening heeft genomen, mogen we ons zeker wel verwachten aan een eerder ironiserende horrorprent in de stijl van de Wes Craven Scream films. Ik zat hier dus ook wel een tijdje op te wachten. Wanneer de releasedatum van een film wordt verschoven is dit meestal een voorteken dat de studio prioriteit wil geven aan andere (lees: betere) films. In enkele gevallen wordt de release verschoven omdat de makers er zeker van willen zijn dat ze voldoende volk kunnen trekken naar de bioscoop (cf. het Harry Potter debacle), maar hier is het gewoon een samenloop van omstandigheden die The Cabin in the Woods op de lange baan heeft geschoven.


The Cabin in the Woods,horror,Chris Hemsworth,Richard Jenkins,Kristen Connolly,Anna Hutchison,Amy Acker,mgm,Joss Whedon,Drew Goddard,cloverfield,cabin fever,the evil deadThe Cabin in the Woods,horror,Chris Hemsworth,Richard Jenkins,Kristen Connolly,Anna Hutchison,Amy Acker,mgm,Joss Whedon,Drew Goddard,cloverfield,cabin fever,the evil deadThe Cabin in the Woods,horror,Chris Hemsworth,Richard Jenkins,Kristen Connolly,Anna Hutchison,Amy Acker,mgm,Joss Whedon,Drew Goddard,cloverfield,cabin fever,the evil dead

De film is eigendom van het failliete MGM die deze film toch nog een bioscoop-release wou geven. Ik denk dat dat een beetje de kat uit de boom aan het kijken zijn en wachten op het ideale moment om deze prent uit te brengen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Chris Hemsworth en misschien wil de studio wachten tot na de release van Thor (2011), kwestie om de acteur nog iets meer bekendheid te geven.

In de film zijn rollen weggelegd voor Richard Jenkins, Kristen Connolly, Anna Hutchison en Amy Acker. Op hun officiële site is er niet veel meer te rapen over de productie, maar van zodra ze een trailer op de ether gooien zal ik deze hier wel bespreken. Echt benieuwd of de film uiteindelijk wel zijn plaatsje verdient op het witte doek en hij al evenveel stof kan doen opwaaien als Cabin Fever (2004) en The Evil Dead (1981).

***Related Post***
14/01/2012: The Cabin in the Woods, een soort Evil Dead meets Cube

1 Comment

  1. karen

    Aangezien Joss Whedon bij mij weinig verkeerd kan doen, zit ik hier ook al een tijdje op te wachten. Spijtig dat de film altijd maar uitgesteld wordt, want het lijkt me veel meer dan de zoveelste horrorprent waarin een groepje tieners in een donker bos verzeild geraakt. Hopelijk krijgt hij toch nog snel een release datum….
    Wel geweldige posters trouwens 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *