Defendor met Woody Harrelson

Eerst gaat hij nog op zombies jagen in Zombieland (2010), daarna kruipt Woody Harrelson in de huid van Arthur Poppington, een doodnormale kerel die plots gelooft dat hij een superheld is. Arthur trekt ’s nachts de straten op, verkleed als superheld Defendor (2009), om zijn aartsvijand Captain Industry te zoeken.

defendor_poster.jpg

Korte inhoud: In zijn pogingen om de misdaad te bestrijden en zo ondergang te veroorzaken van Captain Industry, een drugs- en wapenhandelaar die Arthur verantwoordelijk acht voor de dood van zijn moeder, ontmoet Arthur de jonge prostituee Katerina Debrofkowitz (Kat Dennings). Gewapend met heel wat onconventionele wapens, en geholpen door Kat, bewijst Arthur / Defendor dat iedereen in staat is een verschil te maken. Zijn psychiater Dr. Park (Sandra Oh) is daar echter niet zo zeker van.

Defendor is het low budget regiedebuut van de Canadees Peter Stebbings die meteen ook het scenario schreef, maar vooral werkzaam is als acteur. Stebbings kreeg een budget van 4 miljoen en maakte daarmee een film die hier en daar doet denken aan Hancock (2009) met Will Smith, maar ook aan “Dr. Horrible’s Sing-Along Blog”, de internetserie van Joss Whedon. De trailer focust vooral op de grappige momenten, en parodieert Batman en co, maar er lijkt ook een meer dramatische kant aan de film te zitten.

Bij het zien van de trailer heb je het gevoel dat de regisseur niet precies weet in welk genre de film precies thuishoort: komedie, actie, comic, drama, spoof of alles tezamen? Maar Defendor is een film die we binnenkort nog eens zullen zien op een andere manier, met een meer talentvolle regisseur en een groter budget: met name Kick-Ass (2010). Maar Woody Harrelson is en blijft een acteertalent en hij zal de film wel kunnen recht houden. Zonder zijn aanwezigheid zou de prent nauwelijks zijn opgevallen. Spijtig genoeg denk ik niet dat het overtuigend genoeg is om een succesvolle bioscoop-tournee te maken.

In de film is ook nog een rol weggelegd voor Elias Koteas en Michael Kelly. Defendor gaat in première op het filmfestival van Toronto, maar ik betwijfel sterk op deze film ooit een Belgische bioscooprelease zal krijgen.


*** Defendor trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *