Seth Rogen iets te licht voor The Green Hornet

The Green Hornet (2011) is een komische actieprent met gemaskerde fictieve misdaadbestrijders, Britt Reid en zijn sidekick Kato. De personages werden bedacht door Fran Striker voor een Amerikaans radioprogramma in de jaren ’30. The Green Hornet verscheen nadien in een tvfilm in de jaren ’40 en ’70 (met Bruce Lee nota bene), een televisieserie in de jaren 60, en diverse stripseries van de jaren ’40 tot ’90.


the_green_hornet_poster01.jpgthe_green_hornet_poster02.jpgthe_green_hornet_poster03.jpgthe_green_hornet_poster04.jpg

Korte inhoud: Britt Reid (Seth Rogen) is een playboy en een krantenmagnaat. Overdag leeft Britt een normaal leven, maar als de nacht aanbreekt wordt hij een superheld, namelijk ‘The Green Hornet’, een identiteit die Britt zichzelf gegeven heeft, om zo de misdaad te bestrijden. De enige mensen die weten over Britt’s geheime identiteit zijn zijn secretaresse en de officier van justitie. Britt onderneemt een missie, samen met zijn bediende, de martial arts-expert Kato (Jay Chou), om de ondergang van hun stad tegen te gaan. Omdat de mensen in de stad denken dat ‘The Green Hornet’ zelf een misdadiger is, gaat dit niet altijd even gemakkelijk…

De trailer staat al een tijdje on-line, maar ik was niet meteen van mijn stoel geblazen door het aangereikte beeldmateriaal. De nieuwe trailer maakt het een beetje beter, maar ik blijf er nog steeds onberoerd door. Seth Rogen is een geweldige scenarist, en in komediefilms valt hij best mee, maar hier heeft hij zichtbaar moeite om een geloofwaardige rol neer te zetten én de film te dragen als hoofdacteur. Bij momenten lijkt het er zelfs op dat zijn side-kick meer uitstraling heeft dan de 30 kg afgeslankte Rogen. Regisseur Michel Gondry heeft hier toch wat steken laten vallen. Hij is niet heldhaftig en stout genoeg en heeft ook te weinig charisma voor de rol. Het lijkt er wel op of hij zijn komedie-typetje uit zijn vorige films heeft gerecycleerd voor deze film. Ofwel is hij gewoon te beperkt in zijn acteerwerk. De reden waarom hij uiteindelijk een held is geworden komt nogal dwaas over. Het ziet er uit alsof we hier te maken hebben met een Iron Man achtige film, maar het is feitelijk een Seth Rogen komedie.


the_green_hornet_poster05.jpgthe_green_hornet_poster06.jpgthe_green_hornet_poster07.jpgthe_green_hornet_poster08.jpg

Anderzijds is het leuk om de mooie verschijning te zien van Cameron Diaz, alsook de talentvolle Christoph Waltz en Tom Wilkinson. Zelfs Edward Furlong heeft een rolletje in de film.

Het scenario is van de hand van Seth Rogen én Evan Goldberg. Eigenlijk had Kevin Smith ook twee versies geschreven en werd hem tevens de regie van de film aangeboden, maar de Clerks regisseur had schrik van het 90 miljoen dollar budget en koos dan maar voor een kleinere productie, met name Red State (2011). Spijtig genoeg werden zijn twee drafts van het verhaal niet behouden, iets wat bij Kevin Smith regelmatig gebeurt (cf. Superman project,…).


*** The Green Hornet trailer ***

***Related Post***
09/07/2009: Cameron Diaz in The Green Hornet

2 Comments

  1. gregg

    Dit is inderdaad een Seth Green film. Moch de film geregisseerd werden door Judd Apatow (knocked-up, 40 year old virgin, …) zou ik me er nooit vragen hebben bij gesteld. Wel vreemd dat Gondry niet iets eigenzinnig heeft proberen maken , lijkt wel een standaard komediefilm met een enorm budget.

    Reply
  2. Claas

    Seth Rogen vind ik in ieder geval beter dan Adam Sandler , trailer valt nog wel mee. Het was uiteindelijk toch een film waar je niet al te hoge verwachtingen bij moest hebben.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *