Heath Ledger in The Dark Knight Rises?!

Er zijn nog steeds heel wat geruchten omtrent de opkomende derde Batman film, The Dark Knight Rises (2011). En nu blijkt dat de overleden en oscar winnende acteur Heath Ledger mogelijks een rol krijgt in de derde Batmanfilm. Dat stond immers te lezen bij de collega’s van Stuff. En dat is een beetje vreemd, want nog maar een paar maand geleden zei regisseur Christopher Nolan nog dat er geen Joker zou zijn in Batman 3.


heath_ledger_the_joker.jpg
© Warner Home Video

Christopher Nolan is reportedly considering using previously unseen footage of Heath Ledger in the new Batman movie. The director confirmed he would be helming the third instalment of the popular franchise, entitled The Dark Knight Rises, earlier this year. He called the movie “inevitable”, and admitted he is excited to start work on it.

“The idea is to use these fragments of cut scenes and use CGI to have The Joker appear one last time,” a source explained. “Chris wants some continuity between movies and for the franchise to pay tribute to Heath and his portrayal of the Joker.”

Mijn mening: “BAD IDEA !” Wat ik niet wil zien is een Heath Ledger reïncarnatie in kleine obscure scènes waar je als kijker constant afvraagt ‘hoe ze die scene met cgi hebben kunnen maken’. Ik begrijp dat Nolan een zekere continuïteit wil behouden door verder te bouwen op The Dark Knight (2008), maar ik betwijfel dat je met cgi-truukjes die continuïteit zal garanderen. Ik vond het al heel kantje boordje dat Ridley Scott de overleden acteur Oliver Reed terug opvoerde voor een paar scènes in Gladiator (2000). In die scènes voel je gewoon dat er iets scheelt met de vertolking.

Rushes herwerken en plakken aan de nieuwe film zal Heath als The Joker niet terug brengen. Als Chris Nolan The Joker wil, laat deze dan vertolken door een andere acteur and get on with it. Het personage zal op een gegeven moment toch ooit eens moeten terugkomen. Maar bezoedel de puike prestatie van Heath Ledger niet door ‘deletes scenes’ te knippen en plakken. Er is waarschijnlijk een reden waarom het beeldmateriaal niet werd gebruikt. En van andere acteurs gesproken, wat denken jullie van Joesph Gordon-Levitt.

***Related Posts***
09/08/2012: The Dark Knight Rises review
27/05/2012: The Dark Knight Rises posters en banners
05/05/2012: The Dark Knight Rises trailer #3
21/12/2011: The Dark Knight Rises trailer analyse
15/12/2011: Gitzwarte poster
06/08/2011: Eerste afbeeldingen The Dark Knight Rises en Man of Steel
20/07/2011: The Dark Knight Rises teaser trailer
20/01/2011: Anne Hathaway wordt de nieuwe Catwoman – HQ pics
21/11/2010: Catwoman en Bane in The Dark Knight Rises?
01/08/2008: The Dark Knight review
17/06/2005: Batman Begins review

2 Comments

  1. johan

    Inderdaad een slecht idee. Een dergelijke cameo zal de aandacht voor de rest van de film compleet teniet doen.
    Bij Gladiator en The Crow was het een ander verhaal omdat de acteurs tijdens het maken van die betreffende film overleden.

    Reply
  2. Dennis

    Brandon Lee in The Crow viel toch nog wel mee, an dat was een eeuwigheid geleden. Vraag is of het niet beter is om gewoon een andere acteur te nemen, anders verplaats je gewoon het probleem.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *