Notting Hill (1999) *** Blu-ray review

De romantische zielen zullen tevreden zijn om te vernemen dat Universal zopas de blu-ray editie van Notting Hill (1999) van Roger Michell in de rekken heeft gelegd, zodat iedereen wederom kan genieten van het gestuntel van Hugh Grant en de glamour-queen Julia Roberts.

notting hill,hugh grant,julie roberts,rhys ifans,four weddings and a funeral,blackadder,bridget joness diary,love actually,zot van a,richard curtis,trevor jones,roger michell,romcom,universal

Korte inhoud: Anna Scott (Julia Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thacker (Hugh Grant) is de eigenaar van een slechtlopend reisgidsenwinkeltje in Notting Hill. Hij leidt een rustige leventje, weliswaar met een knotsgekke medebewoner Spike (Rhys Ifans). Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Beiden missen ze iets – of iemand – in hun leven. Als Anna’s en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken. Of toch? Want in Notting Hill is de liefde onvoorspelbaar.

De troeven van deze film is niet alleen het acteerspel van de acteurs, maar ook het leuke script van Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral, Blackadder, Bridget Jones’s Diary), die nadien de wereld kon charmeren met het scenario van Love Actually (2003), die tot vervelens toe werd gekopieerd. Ook hier in België trouwens door niemand minder dan Jan Verheyen en zijn ietwat vervelende Zot van A. (2010). In Notting Hill zijn er heel wat grappige momenten, zoals de scene waar William zich voordoet als journalist van ‘Horse and Hound’ tijdens de persmeeting voor de nieuwe film van Anna Scott. Ook de roommate van William is hilarisch.

Uiteraard is het een formule romcom zoals we er al honderden zijn gemaakt, maar toch blijf je wel aangetrokken door die twee individuen. Ze hebben veel charisma en vullen mekaar goed aan. Het is een film voor jong en oud. Een echte crowdpleaser. Hoewel, misschien eerder een chickflick dan een film voor mannen. Mijn enige puntje van kritiek is dat het vooral komedie is wat de klok slaat, en iets minder romantiek. De romantische scènes zijn niet meteen overtuigend. De muziek van Trevor Jones maakt alles wel weer goed, met gepaste sfeervolle arrangementen. Spijtig genoeg zijn er ook soundtracks die alles verknoeien. Maar goed, het behoort blijkbaar bij het pakket van romantische komedies

Op de blu-ray vinden jullie wat deleted scenes en een making-off van en fameuze time-lapse scène waarin Hugh Grant op een markt doorheen de 4 seizoenen loopt. Tevens ook nog wat filmtips van Hugh Grant. Wie zou dat nu willen missen?

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 2 november 2010

 


*** Notting Hill trailer ***

2 Comments

  1. Valerie

    Prachtige film! Heb deze nog gezien met mijn vriendje in de bioscoop. Erg moeten lachen met de grappige situaties. Inderdaad echt een een meidenfilm! 🙂

    Reply
  2. Aless

    Eén van mijn favoriete romcam’s. Hugh is hilarisch in deze en de match met Julie Roberts werkt verbazend goed. Vond ik uiteindelijk zelf nog beter dan Bridget Jones’s Diary. Kortom, erg grappig, herkenbaar, en zeer gênant, een lekkere ‘feel good’ movie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *