127 Hours met James Franco

Als grote fan van het regiewerk van Danny Boyle ben ik benieuwd naar zijn nieuwe prent, 127 Hours (2010). En neen, het is geen nieuwe sequel op zijn post-apocalyptische 28 Days Later, maar wel een waar gebeurd verhaal over een zekere Aron Ralston die een ongelukje had tijdens het klimmen en tot het uiterste moest gaan om te overleven.

127_hours_2010_poster.jpg

Korte inhoud: 127 Hours vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de bergen komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten. De vijf dagen die hierna volgen zijn voor Aron een loodzware tijd die hem zijn leven doen overdenken en hem de moed en de kracht geven om uiteindelijk toch verder te kunnen gaan, op zoek naar een eventuele redding. Maar omdat Aron niemand verteld heeft dat hij de bergen in is gegaan lijkt er weinig hoop. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog twee bergwandelaars (Amber Tamblyn en Kate Mara). Zullen zij de twee laatste mensen zijn die Aron ontmoet heeft?

Net zoals in Buried (2010) waar Ryan Reynolds 90 minuten lang in een kist ligt, zal de toeschouwer ook anderhalf uur moeten kijken op James Franco. Hopelijk is de acteur opgewassen voor de taak. Naast zijn rol in de Spider-Man films zijn er weinig andere rollen waarvoor de acteur bekendheid heeft verworven. Dit was de kans om zijn acteertalenten op de proef te stellen. Het wordt voor ons niet alleen een beproeving om zolang op één acteur te zitten staren, maar naar verluidt zou het er af en toe ook gortig aan toe gaan.

De film was zeker ook wel een uitdaging voor de cameramannen Enrique Chediak (Repo Men, 28 Weeks Later) en Anthony Dod Mantle (28 Days Later, Slumdog Millionaire) die met beperkte middelen en in moeilijke omstandigheden toch een boeiend plaatje moesten uitwerken. Voor deze film hebben ze tevens ook beroep gedaan op de meest compacte digitale M3 high speed IDT-cameras. En na het zien van de trailer denk ik wel dat ze hierin behoorlijk geslaagd zijn.

*** 127 Hours trailer ***

3 Comments

  1. dominiek

    Buried was maar een saaie film. Hopelijk is deze véél beter.

    Reply
  2. Aless

    Is toch een lekker stuk die James Franco. Vond hem nog wel meevallen in Spiderman 3. Trouwens het enige wat ik goed vond aan de film.

    Reply
  3. Vadim

    Danny Boyle is wel een uitstekend regisseur. De enige film waar hij misschien en paar steken heeft laten vallen was The Beach, maar voor de rest allemaal zalige films (Trainspotting, Sunshine, 28 Days Later, Slumdog,…)

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *