Naomi Watts gaat Blonde met Marilyn Monroe

Om de zoveel jaar is er wel een nieuwe Marilyn Monroe biopic in de maak, maar deze keer worden de grote kanonnen ingezet. Niemand minder dan actrice Naomi Watts werd aangesproken om het blonde filmicoon en 50’ties sekssymbool te vertolken. Blonde (2011) zal gebaseerd zijn op het eigenzinnige werk van Joyce Carol Oates, een boek die de innerlijke gevoelswereld van Marilyn wil bloot leggen en meer als fictie dan als biopic gezien kan worden.

my_week_with_marilyn_2011_poster.jpg

Volgens de mensen van ScreenDaily zou de Nieuw-Zeelandse regisseur Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) de film in beeld brengen. Hij krijgt hiervoor een productiebudget van 20 miljoen dollar. Hij zei het volgende over de biopic:

“Why is Marilyn Monroe the great female icon of the 20th Century? For men she is an object of sexual desire that is desperately in need of rescue. For women, she embodies all the injustices visited upon the feminine, a sister, a Cinderella, consigned to live among the ashes.

I want to tell the story of Norma Jean as a central figure in a fairytale; an orphan child lost in the woods of Hollywood, being consumed by that great icon of the twentieth century.”

Naomi Watts was 6 jaar geleden genomineerd voor een Oscar voor het drama 21 Grams (2003), maar verloor het van Charlize Theron voor de film Monster. Maar dit lijkt het soort film waarmee de actrice terug in de nominatielijst kan belanden, gezien de rol eigenlijk wel op haar lijf is geschreven. Hier is trouwens al een gelekte afbeelding van Watts als Marilyn. De actrice is binnenkort te zien naast Sean Penn in de thriller Fair Game (2010) van Doug Liman (The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith).

Update Volgens de laatste berichten zou de Naomi Watts film Blonde van de baan zijn. Daarentegen lijkt een andere film de kop op te steken, met name My Week with Marilyn (2011). De film zou geregisseerd worden door Simon Curtis met Michelle Williams in de hoofdrol. Ook Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond en Toby Jones zijn van de partij.

*** My Week with Marilyn trailer ***

1 Comment

  1. Pak-Man

    ok, ze is blond, maar had Marilyn niet meer rondingen. Ik vind het wel een uitstekende actrice, maar had toch een stoeipoes verwacht.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *