The Losers zijn het alternatief op The A-Team

De ploeg van The A-Team (2010) krijgt concurrentie van een andere bende huurlingen, met name The Losers (2010). En het scheelde niet veel of de twee films zouden beiden in juni in de zalen komen, maar deze confrontatie tussen The Losers van Warner Bros en The A-Team van Fox gaat niet door. Warner koos voor 23 april 2010 als officiële releasedatum.

Korte inhoud: Franklin Clay (Jeffrey Dean Morgan), William Roque (Idris Elba), Jake Jensen (Chris Evans), Linwood “Pooch” Porteous (Columbus Short) en Carlos “Cougar” Alvarez (Óscar Jaenada), de vijf leden van een CIA Black Operation team zijn in de Boliviaanse jungle op een ‘search and destroy’-missie. Het team wordt echter verraden door een invloedrijke en machtige Max (Jason Patric), en voor dood achtergelaten. Ze besluiten achter de verantwoordelijken aan te gaan met de hulp van Aisha (Zoe Saldana), om wraak te nemen.


© Warner Home Video

En jawel, ook dit is een nieuwe DC Comics adaptatie. De regie van de film was eerst toevertrouwd aan de Fantastic Four regisseur Tim Story, maar gelukkig hebben ze op het laatste nippertje deze ‘foute keuze’ kunnen herstellen en gekozen voor …eu… de Stomp the Yard en I’ll Always Know What You Did Last Summer regisseur Sylvain White. Blijkbaar waren de makers op zoek naar een zwarte regisseur, maar was het script niet overtuigend genoeg om ook “talentvolle” regisseurs aan te spreken. Maar laten we Sylvain het voordeel van de twijfel geven. Dit moet trouwens zijn eerste actiefilm worden…Ik heb er zelf weinig hoop op, maar misschien is het concept dermate krankzinnig dat alles nog wel zal meevallen.

Hoewel het een adaptatie is van een comic ziet deze prent er alles behalve “comicy”. Er zijn geen mutaties en super-powers in een alternatief universum, maar het heeft wel veel weg van een gewone komische over-the-top actieprent à la Smokin’ Aces (2007). Maar het is wel degelijk afkomstig van de comic van Andy Diggle. Meer nog, de makers hebben de covers van de strip zelfs letterlijk overgezet in “live-action versies”. Het scenario van de film werd geschreven door Peter Berg (regisseur van The Kingdom) en James Vanderbilt (Zodiac, The Rundown).

Het pluspunt van deze productie is zijn geweldige cast. De namen van de acteurs lijken niet meteen bij ons gekend te zijn, maar de meeste hebben al hun pluimen verdiend in heel wat films. De productie is ook in handen van super-producer Joel Silver. Dus ook al hebben ze een regisseur die niet zo heel veel waard is, zit de rest wel goed. Afwachten tot april of het iets zal worden.

*** The Losers trailer ***

3 Comments

  1. Klaas

    Lijkt inderdaad veel weg te hebben van Smokin Aces. Maar vergeleken met de trailer van The A-team vind ik deze toch iets beter. Zoe Saldana is ook een fraaie verschijning.

    Reply
  2. Frederiek

    Met al die comics in omloop denk ik niet dat Hollywood zich ooit zorgen moet maken dat er geen leuke/sterke verhalen meer zijn. Het is een bodemloze put vol actie, suspense en avontuur.

    Reply
  3. Vivaz

    Mijn god als die “Black McGiver = BlackGiver”grap echt het beste is wat deze film te bieden heeft (en dus in de trailer terecht komt), dan berg ik me voor de rest van de film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *